BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,75
ALTIN 2.399,68
HABER /  GÜNCEL

Yangının önüne geçilemiyor

Antalya'daki orman yangını söndürülemedi. Türkiye'nin her yerinden takviye ekipler Antalya'da...

Abone ol

Antalya'nın Manavgat ilçesi yakınlarındaki Karabük köyünde başlayan ve Serik ilçesine doğru ilerleyen orman yangını devam ediyor. Jandarma, vatandaşlardan bazı evler ve hayvan barınaklarının yandığı Serik'in Karataş köyünün boşaltılmasını istedi. Jandarma araçlarından yapılan anonsta, alevlerin yeniden Karataş köyüne doğru ilerlediğini belirtilerek, ''Köyü terk edin. Bölgeyi boşaltın. Ana yoldan Sarıabalı köyüne doğru ilerleyin'' uyarısı yapıldı. Jandarma ekipleri, Karataş köyündeki gazetecilere de bir an önce köyü terk etmeleri uyarısında bulundu. Bölgedeki AA muhabirleri Deniztepesi, Bucakköy, Akbaş köyleriyle çevredeki diğer küçük yerleşim birimlerinde vatandaşların eşyalarını traktör römorkları, kamyon, kamyonet ve bulabildikleri diğer araçlara yüklediklerini ve her an köylerini terk etmek üzere beklemeye başladıklarını bildiriyor.

''TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN TAKVİYE GELİYOR''

Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan da AA muhabirine, yangını söndürebilmek amacıyla canla başla çalıştıklarını, ancak rüzgarın ve düşük nem oranının çalışmalarını güçleştirdiğini bildirdi. Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden yardım gönderildiğini belirten Kaşan, ''Türkiye'nin her yerinden takviye ekipler gelmeye devam ediyor'' dedi. Recep Kaşan, bölgede çok geniş bir alanda söndürme çalışmalarının sürdüğünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden pelikan diye adlandırılan uçakların söndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderildiklerini bildirdi.

ENKAZDAN CESET ÇIKMADI

Bu arada, Karataş köyünde kayboldukları bildirilen Ali Deniz ile Osman Kahya'nın yanan evlerinin enkazında yapılan aramada sonuç alınamadı. Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, enkazda ceset bulunmadığını belirterek, çalışmalarını sona erdirdi.

KIZILAY ÇALIŞIYOR

Kızılay da, bölgede yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede çadır kuracak, vatandaşlara battaniye ve gıda yardımı dağıtacak Kızılay ekiplerinin planlalamalarının sürdüğü belirtildi.

ANTALYA'DAN VATANDAŞLAR YANGIN BÖLGESİNE GİDECEK

 Bu arada, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi, üyeleri ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla Antalya'dan otobüs kaldırılacağını duyurdu. Telefon ve elektronik posta aracılığıyla kısa sürede duyurulmaya çalışılan çağrı metninde, Muratpaşa Belediyesi'nden sağlanan otobüslerle Cumhuriyet Meydanı'ndan hareketle yangın bölgesine gidileceği duyuruldu. Dernek Başkanı Hediye Gündüz, Orman Bölge Müdürlüğü ile irtibat kurduklarını, yangın bölgesine gidecek vatandaşların bizzat söndürme çalışmalarına katılmayacaklarını, ancak söndürme ekiplerinin her türlü ihtiyaçları için çalışacaklarını söyledi. Gündüz, ''Arkadaşlarımız işçilere yardım edecek. Onların ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterecekler'' dedi.

RÜZGAR DEVAM EDECEK

 Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, bugün Antalya'da hava sıcaklığının en fazla 39 derece olduğunu belirterek, nem oranının da yüzde 11 civarında seyrettiğini kaydettiler. Akşam saatlerinde nem oranının yüzde 30-40 civarına yükselmesi beklendiğini ifade eden yetkililer, şu bilgileri verdi: ''Antalya'da kuzeyden 20-25 kilometre hızla esen rüzgarın akşam saatlerinde hızını azaltması bekleniyor. Yarın öğle saatlerine kadar rüzgarın kuzey yönden eseceğini tahmin ediyoruz. Rüzgar, yarın öğle saatlerinden sonra güneyden esmeye başlayacak. Nem oranı ise artacak.''