BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yangına müdahale etmeye giderken düştü

Fethiye'de çıkan orman yangınına müdahale etmeye giden bir helikopterle irtibat kesildi.

Abone ol

Muğla 'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çövenli Köyü yakınlarında, orman yangınını söndürmeye giden bir helikopter, Otmanlar köyü yakınlarındaki kayalık alana düştü. düştü. Yangın söndürme helikopterinde 3’ü Rus ve 2’si Türk olmak üzere toplam 5 personelin ölü olarak bulunduğu kaydedildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu.

2 TÜRK’ÜN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Helikopterde bulunan Türklerin helikopter komutanı Atıf Ateşok ve telsiz teknikeri Orhan Çelik olduğu belirlendi.

Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi Karadan ulaşılamayan helikopterin yanmaya başladığı öğrenildi. 

BÖLGEYE ULAŞMADA GÜÇLÜK ÇEKİLİYOR

Fethiye Orman İşletmesi'nden havalanan yangın söndürme helikopteri ile Köyceğiz'in Çövenli Köyü yakınlarındaki Odmanlar Tepesi bölgesinde irtibat kesildi.Kurtarma için bölgeden ekipler çıktı. Dağlık ve sarp olan bölgeye ulaşımın çok güç olduğu belirtildi.

Bu arada Marmaris, Milas ve Dalaman'dan kalkan yangın söndürme helikopterleri de keşif amaçlı olarak bölgeye gönderildi.

İLK AÇIKLAMA

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Köyceğiz ilçesi Karaçam köyü Otmanlar mevkisinde çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopterin henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü belirtti.

Yıldırım, helikopterin kiralık olarak kullanıldığını, bölgeye çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekibinin yönlendirildiğini kaydetti.

KİRALIK HELİKOPTER

Yangın sezonu öncesinde Rusya’dan kiralanan yangın söndürme helikopteri, geçtiğimiz Mayıs ayında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştı.

aw000681_01.20120809162350.jpg

Mayıs ayında geniş katılımlı bir törenle tanıtılan helikopter, bir de test uçuşu gerçekleştirmişti.

İŞTE KAYIP MÜRETTEBAT

aw000681_02.jpg

DAHA ÖNCE DE YARALI ATLATMIŞ

Öte yandan düşen helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok'un, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 28 Ağustos 2006 tarihinde çıkan bir yangına müdahale ettiği sırada su alırken teknik arıza nedeniyle düşen yangın söndürme helikopterinde bulunduğu ve olaydan yaralı kurtulduğu ortaya çıktı. 2006 Yılında düşen helikopterin de KA-32 tipi Rus yapımı söndürme helikopteri olduğu bildirildi.