BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  DÜNYA

YANGIN FACİASININ YAŞANDIĞI EV BU HALE GELDİ

Küçükçekmece’de 5’i çocuk 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yaşanan faciaya şahit olan komşular...

Abone ol

Küçükçekmece’de 5’i çocuk 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yaşanan faciaya şahit olan komşular olay anını anlatırken belediye ekipleri de kullanılamaz hale gelen yanmış eşyaları evden tahliye etti. Yangından harabeye dönen ev ise, böyle görüntülendi.
Florya Caddesi Çaylak Kuşu Sokak üzerinde dün akşam yaşanan facianın ardından adeta küle dönen evdeki eşyalar belediye ekipleri tarafından tahliye edildi. Olaya tanık olan çevre sakinleri ise facianın yaşandığı akşamı ve olay anını anlattı.
Ölen kişilerin akrabalarından olduğunu belirten Abdülhalim Belten, “Bizim yakın akrabalar ama Almanya’dan gelen misafirlerini tanımıyorum. Babaları Sultanahmet’e gezmeye gideceğiz diye çocukları emanet etmişler. Zaten daha sonra bu facia olmuş” dedi.
Çıkan yangında iki yeğeni ile yengesini kaybeden bir çocuk olay anını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Olay gününü anlatan küçük çocuk, “Bilmiyorum bende olay sırasında halamlardaydım. Baktım itfaiyeler geliyor, bende geldim baktım. Geldiğimde yengem bayılmıştı. Almanya’dan yengemin kardeşleri misafirliğe gelmişlerdi” diye konuştu.
Olayı haber alır almaz müdahale eden ancak dairenin çelik kapısını açmayı başaramadığını ifade eden çevre sakinlerinden Mehmet Şirin Demirci ise, “Şu girişteki bayan bizim eve koştu yangın var diye. Bizde peşinden koştuk ve yukarı çıktık. Bir tane bayan ile birlikte bir çocuk dışarı çıkmıştı ve arkasından çelik kapı kapanmıştı. Bizim bir daha içeri girmemiz mümkün olmadı. Kapıya vurduk, kırmamız da mümkün değildi. İki dakika sonra bir patlama oldu. Zaten daha sonra itfaiye geldi ama her şey bitmişti” dedi.
Öte yandan yangın faciasında küle dönen evde belediye ekipleri çalışmalar yaptı. 5’i çocuk 6 kişiye mezar olan ev, harabeye dönmüş halde böyle görüntülendi.
(İHA)