BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.401,73
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yandım Ali şimdi yandı

Türkiye'de 7, Hollanda'da 12 yaş sınırıyla gösterime giren 'Yandım Ali'ye Almanlar 'temkinli' yaklaştı.

Abone ol

Türk Sineması'nın son günlerdeki iddialı yapımları arasında yer alan ve Kurtuluş Savaşı'nda geçen bir kahramanlık öyküsü konu edilen ''Son Osmanlı-Yandım Ali'' adlı filme Almanya'da 18 yaş sınırı getirildi.

''Son Osmanlı-Yandım Ali'' filminin 18 yaşından küçüklerce izlenmesi uygun bulunmadı.Daha önce ''Kurtlar Vadisi-Irak'' adlı yapım için de getirilen 18 yaş sınırına takılan film, Türkiye'de 7, gösterime girdiği Hollanda'da ise 12 yaş sınırıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Özen Film Basın Sorumlusu Nizam Eren, Türk Sineması'nın son günlerdeki en iddialı yapımları arasında yer alan film için Almanya'da getirilen 18 yaş sınırlamasını ''şaşkınlıkla'' karşıladıklarını söyledi.

Filme neden 18 yaş sınırı getirildiğine ilişkin gerekçeli kararın henüz ellerine ulaşmadığını ifade eden Eren, ''Mel Gibson'ın 'Cesur Yürek-Braveheart' filminin dahi 16+ yaş kategorisinde değerlendirildiği Almanya'da Son Osmanlı-Yandım Ali'nin hangi gerekçe ile 18+ yaş sınıfına sokulduğunu anlamak güç'' dedi.

Filmin Türkiye'de 10 gün içerisinde 444 bin 60 izleyiciye ulaşan başarılı bir yapım olduğuna işaret eden Eren, ''Türkiye'de 7+ , Hollanda'da 12+ yaş sınıfına sokulan bu filmin hangi yönüyle bu sınırlamaya tabi tutulduğu anlaşılamamıştır'' diye konuştu.