BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.401,14
HABER /  POLİTİKA

Sen ne yapıyorsun arkadaş?

Abdullah Gül,Samastın koluna girerek fotograf çektirenlere büyük tepki göstererek neler söyledi?

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı Ogün Samast ile Samsun'da kol kola girerek görüntü veren güvenlik güçlerinin Türkiye'ye çok büyük zarar verdiğini belirterek "Bunu yapanların yakasına 'Sen ne yapıyorsun arkadaş' diye yapışmak lazım" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan Eğrisi Doğrusu programına katılan Gül, görüntüleri izlediğini dile getirerek "Çok üzücü, ayıp, yanlış" yorumunu yaptı. Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazıları iş yaptığını zannediyor ama Türkiye'ye çok zarar veriyor.
'Soykırım yapıldı' diye uğraştığımız bir bela varken, bununla ilgili propaganda varken, ABD ve Fransa ile uğraşırken, 'Biz bunların hiçbirini yapmadık' derken, bütün uğraşlarımıza engel çıkıyor. Bu olaylar olur olmaz ilk, bunu kimler yapabilir diye düşündüm.

Ermeni komiteciler falan olacak ki, işlerini kolaylaştıracak diye düşündüm. Bunlar hepimizin lanetlemesi gereken şeyler.

The Times'ın, Dink'in öldürülmesinden sonra okurlarına dağıttığı sözde Ermeni soykırımı CD'si de cinayetin eseridir. Milyonlarca insanın beyni Türkiye aleyhine yıkanacak. Gel de temizle.."