BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yandaş CHP'li Kılıçdaroğlu'na kırgın

Kılıçdaroğlu'nun "ihale yandaşlara verildi" sözüne Ege'de süt ihalesini kazanan CHP'li işadamını kızdırdı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında devam eden okul sütü tartışmalarına CHP Tokat eski Milletvekili Orhan Ziya Diren de katıldı.

ARKADAŞLARIMA KIRGINIM

Dimes firması olarak Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki okullara süt dağıtan Diren, Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'a konuştu. İşte o açıklamaların önemli satır başları:

-Hiç öyle ayrım yapılmadı. Bu açıklama çok büyük bir haksızlık. Kimsenin politik görüşüne göre ihale yapılmadı. Üreticinin siyaseti olur mu? Ben CHP'li bir işadamıyım."

-Ben Kılıçdaroğlu ile yoğun görüşen insan değilim. CHP'de tanıdığım vekilleri aradım. 'Haksızlık yapıyorsunuz. İnsan bir danışır. Partimizde 2 dönem vekillik yaptı. Bu adama soralım' der. Bu projeye eğrisi doğrusu nedir sorar. Ama bunu bile yapmadı CHP'deki arkadaşlar. O yüzden ben arkadaşlarıma kırgınım.

-CHP'deki arkadaşlara Genel Başkana böyle bir tavrın yakışmadığını, doğru olmadığını iletmelerini istedim. Arkadaşları da kızdım, azarladım.

-Okullarda 200 milyon paket süt içiliyor. Yandaş ifadesine ben çok alındım. Hükümetin böyle bir tavır içinde olduğunu düşünmüyorum. İşin programlanmasında hep bizimle konuştular. Dünyada yapılan örneklerin içinde en geniş ve başarılı olanı Türkiye'deki okul sütüdür.