BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bakandan memur maaşı açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin memur maaşı eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinde Erdoğan'ın 4+4 teklifine sıcak baktığı yönündeki iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu'nun "memurlar kandırıldı" ifadesine de karşı çıkan Çelik, yapılan teklifin Türkiye'nin uzan vadeli düşünerek hazırladığını söyledi.


Bakanlıkta akşam saatlerinde görüşmelerin ardından kameralar karşısına çıkan Çelik, toplu sözleşme süreci ilk kez gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu sürecin çeşitli evreleri var. Kamu çalışanları tekliflerini sundu. Mayıs'ın 14ünde bizde teklifimiz sunduk. Teklifimiz afaki bir teklif değil. 2012 bütçesi Meclis'te kabul edildi. Türkiye artık uzun vadeli planlar yapıyor." ifadelerini kullandı.

Teklife ilişkin sendikalardan gelen eleştirileri saygıyla karşıladığını dile getiren Çelik, "Açıklamalarını müzakere ettikten sonra yapmaları daha şık olurdu. Eleştirebilirler tabiki. Ancak bir düşünselerdi üzerinde. Hiçbir şey müzakere edilmez değil." diye konuştu. Çözümden yana bir tavır takındıklarını vurgulayan Bakan Çelik, "4 işkolu ile ilgili sunulan taleplerin 29 milyar ile 36 milyar arasında maliyeti var. Bu çerçevede 10-15 gündür talepler üzerinde çalışma yapıyoruz. Türkiye gerçekleriyle uyuşmayan talepleri biz alırken 'sizinkiler hiç gerçekçi değildir' demedik." şeklinde konuştu.

4+4 İFADESİ DOĞRU DEĞİL

Bakan Çelik'in konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Başbakan Erdoğan'ın 4+4 konusunda yeşil ışık yaktığı haberleri var ne diyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, "Sayın Başbakanımızla tabiki görüşeceğiz. Şu an itibariyle teklifimiz ortadadır. Şu an böyle bir konu doğru değil." cevabını verdi.

KILIÇDAROĞLUNA TEPKİ

Çelik'e, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Memurlar kandırıldı." sözüne de tepki gösterdi. "Kandırma ifadeleri ekonomi gerçekleriyle, Türkiye gerçekleriyle bağdaşmaz." diyen Çelik, şöyle devam etti: "4 milyon insanla ilgili karar alınırken muhalefetin tüm dünya gerçeklerini düşünerek ifade kullanması gerekir. Memurumuzu ne zaman kandırdık. Ne aldatanız ne de aldananız. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren konuların gayri ciddi olarak değerlendirilmesi doğru değil."