BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yanal’dan çarpıcı açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni sezona kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. <br/>Sarı-lacivertli futbolcu Caner Erkin...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni sezona kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.
Sarı-lacivertli futbolcu Caner Erkin’in sözleşme yenilemesinin ardından konuşan Ersun Yanal, “Fenerbahçe yeni sezonda da kaldığı yerden devam edecek. Kadromuzu kurduk, bir yabancıyla takviye ettik” dedi.

“AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK LİGE HAZIR OLACAĞIZ”
Kamp programları ve Dünya Kupası’na giden futbolcuların takıma katılımıyla ilgili bilgi veren Yanal, “Dünya Kupası’na giden oyunculardan Alves ve Meireles ayın 23’ünde takıma katılacak. Webo 21’inde gelecek. Üçüncülük maçına çıkan Kuyt 9 Ağustos’ta takıma katılacak. Emenike ise 30’unda. Bireysel çalışmalarını sürdürecekler. Bugün antrenmanlara başlıyoruz. Yarın Topuk Yaylası’na gideceğiz. Oradaki antrenmanlar sonucunda iki gün izin ve ardından İngiltere’de Sheffield maçı var. Türkiye’ye dönmeden Kopenhag’a geçip orada Sevilla maçına çıkacağız. Beşiktaş, Chelsea ve biz 45 dakikalık maçlar yapacağız. Süper Kupa’daki Galatasaray maçına kadar olan programı da iki maçla tamamlayacağız. Belki 3 maç olabilir, talepler var. 29 Ağustos’ta başlayacak lige hazır olacağız. Birkaç oyuncumuzun sağlık kontrolü kaldı. Onların da kontrolünü tamamlayıp Topuk Yaylası’na geçeceğiz” diye konuştu.

“AĞUSTOS’A KADAR TRANSFER YAPABİLİRİZ”
Takım kadrosunun yeterli olduğunu düşündüğünü ifade eden Ersun Yanal, “Ağustos’a kadar transfer yapabiliriz. Bakıp, bu konuyu değerlendireceğiz, başkanımızla bu konuyu konuşuruz” dedi.

“PORTEKİZ’İN TAKIM PERFORMANSI BİRAZ ELEŞTİRİLEBİLİR”
Dünya Kupası’na giden futbolcuların performanslarını değerlendiren Yanal, “Portekiz’in takım performansı biraz eleştirilebilir ancak oyuncularımız gayet iyi performans sergiledi. Özellikle Kuyt’ı tebrik ediyorum. Farklı pozisyonlarda oynayabilen bir oyuncu” şeklinde konuştu.

“TAKIMIN YAŞLI OLDUĞUNA KATILMIYORUM”
Caner Erkin ile sezon sonunda da konuştuklarını belirten Ersun Yanal, “Fenerbahçe ile bir sorunu olmadığını ve bir yere gitmeyeceğini biliyorduk. Birkaç görüşmeden sonra da anlaşma sağlandı. Onun performansı Fenerbahçe için çok önemliydi. Kuyt’ın performansı zaten ortada. Takımın yaşlı olduğuna katılmıyorum. 30’lu yaşlarında olan oyuncularım da iyi katkı verecektir. İleride planlama yaparız ancak yaşlı bir takımım yok” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA FUTBOLUNUN ZORLUĞUNU BİLİYORSUNUZ”
Salih Uçan’ın Roma’ya transfer olmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Yanal, “Orada forma bulup oynarsa hem Fenerbahçe’ye hem de Türk futboluna katkısı olur. Sözleşmeyi biliyorsunuz. Genç bir oyuncu, kolay bir seçim yapmadı. İtalya’da sert bir futbol oynanıyor. Umarım iyi bir oyun ortaya koyar. İyi oynarsa herkes kazanır. Önünde zor bir süreç var. Avrupa futbolunun zorluğunu biliyorsunuz” açıklamasında bulundu.

“HEPİNİZ DIEGO RIBAS’IN PERFORMANSINI BİLİYORSUNUZ”
Sarı-lacivertli kulübün yeni transferi Diego Ribas hakkında konuşan Ersun Yanal, “Hepiniz Diego Ribas’ın performansını biliyorsunuz Avrupa’da uzun yıllar oynadığı için Avrupa’ya alışık. Bizde de futbol sert oynanıyor. Son yıllarda koşmayı, mücadele gerektiren bir futbol var. Onun hem Avrupa hem de oyunculuk deneyimi bize çok katkı yapacaktır. Planlarımızda olan bir oyuncuydu, umarım sakatlanmadan performansı en iyi şekilde devam eder” diye konuştu.
(İHA)