BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  SAĞLIK

Yalnızca kültür mantarı tüketilmeli

Uzmanlar, zehirlenme olaylarının daha önce toplanıp tüketilen mantarların yine aynı türdeki bir mantar olduğu düşüncesiyle tüketildiğinde daha çok yaşandığı uyarısında bulundu.

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Erdem Akbal, mantar zehirlenmeleriyle ilgili, ''Zehirlenme olayları, daha önce toplayıp tükettikleri mantarların yine aynı türdeki bir mantar olduğunu düşünüp, tüketen insanların başına daha çok geliyor'' dedi.

Akbal, mantar zehirlenmelerinde en çok, 'Ben her zaman topladığım mantarı topladım, aynı mantarı 20 yıldır yerim' şikayetleriyle kendilerine başvurulduğunu söyledi.

Mantar zehirlenmelerine özellikle sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde sık rastlanıldığına işaret eden Akbal, ''Bunlar, aslında ülkenin tüm şehirlerinde olmakla beraber, Karadeniz ve Marmara bölgesinde daha yoğun olarak gördüğümüz vakalar. Doğadan toplanan hiçbir mantarın yenilmemesi lazım. Yalnızca kültür mantarlarının tüketilmesini öneriyoruz'' diye konuştu.