BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  POLİTİKA

Yakışa istifa Çiçeke insaf çağrısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’li Yaşar Yakış’ı istifaya; terörle ilgili açıklamaları nedeniyle Çiçek’i insafa davet etti.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP, hükümete ve AKP’ye öfkeli. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’li Yaşar Yakış’ı istifaya; terörle ilgili açıklamaları nedeniyle Çiçek’i insafa davet etti. Basın toplantısı düzenleyerek Yakış’ı istifaya davet eden Oktay Vural, İNTERNETHABER’e yaptığı açıklamalarda esti gürledi.

TUZAK SÖZÜ İSTİFAYI GEREKTİRİR
Vural, AB Uyum Komisyonu Başkanı olan Dışişleri eski Bakanı, AKP Düzce Milletvekili Yaşar Yakış’ın, MHP’yi yabancılara şikayet etmesinden yakındı. Vural, “Danimarka Büyükelçisine, ‘Türban konusunda MHP bizi tuzağa düşürdü’ diye şikayette bulunan Yaşar yakış, derhal istifa etmelidir. Yakış’ın bu sözleri MHP’nin de üyesi olduğu bir komisyonun görüşlerini yansıtmamaktadır. Dahası bu sıfatıyla böyle bird açıklama yapamaz. Ancak, zaten söylediği tam bir fiyasko ve iflasın itirafıdır. Türban konusunda aslında kendilerinin herhangi bir inisiyatif alma, bu sorunu çözme niyetleri olmadığını da itiraftır bu. MHP’nin iyi niyetli sorun çözme önerisinin peşine takıldıklarını ve tuzağa düştüklerini söylemek bu konudaki politikalarının iflası anlamına da gelmektedir. MHP kimseye tuzak kurmaz. MHP sorun çözücüdür. MHP’yi bir yabancı ülkeye şikayet eden Yaşar Yakış derhal istifa etmelidir” dedi.

TERÖRÜ MEŞRULAŞTIRMAK
Vural, bu konuda TBMM Başkanına da başvuruda bulunduklarını bildirerek, Yakış’ın, “DTP’yi kapatmak terörün yer altına daha çok inmesine yol açar” şeklinde ifadesi de bulunduğunu ileri sürdü. Vural, “Bu sözler terörü meşrulaştırmak; terör örgütünün siyasi kanadının var olduğunu kabul etmektir. Bunun bir gaf olduğuna inanmak istiyoruz. Yaşar Yakış, derhal o komisyon başkanlığından uzaklaştırılmalıdır” diye konuştu.

ÇİÇEK İNSAFLI OLMALI
Vural, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrasında başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yaptığı açıklamalar ve yazılı açıklama ile ilgili olarak da, “İnsaf. Her sözünde ‘alındı, alınıyor, alınacak’ diyor. Ne önlem alındığı, ne önlem alınacağı gibi somut bir şey yok. 2002’de sıfır olan terör bu tarihe kadar ne oldu da arttı? Bu sorunun yanıtını vermeli. Hükümet neyi yanlış ve eksik yaptı ki, bu terör yeniden arttı? Propagandayı suç olmaktan çıkartan, güvenlik kuvvetlerinin yetkileri azaltan bu hükümettir. Bunların yanıtını vermeli” dedi.

GOLF
Vural, Aktütün saldırısı sırasında ve sonrasında golf turnuvasında olduğu ileri sürülen ve eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanının istifasının istendiğine ait soruya ise; “Biz bürokratlar ya da güvenlik görevlileri üzerinden konuşmuyoruz. Bizim muhatabımız hükümettir ve eksikleri, yanlışları hükümete sorarız ve soruyoruz. Bu mücadele sırasında asker sivil herkes sağduyulu ve duyarlı olmalıdır” dedi.

96
Vural, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, ’96 PKK sempatizanı milletvekili var’ sözüne; AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, “Hemen bu isimleri açıklamalı yoksa suça iştirak etmiş olur” tepkisini de değerlendirdi. Vural, “ben sayın Bahçeli’nin bu tür bir açıklama yapıp yapmadığı hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak kamuoyuna ve basına bu tür bir bilgi yansıdı ise Hükümet harekete geçmeli. Böyle bir açıklama var mı? Böyle listeler var mı? Varsa nerede? Bunları araştırmalı ve gereğini yapmalıdır” diye konuştu.