BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Yakın dostlar Çukurca'da 1 gün arayla şehit düştü

Çukurca saldırısında şehit düşen Haşim Yenigül ve Serkan Bursalı ile ilgili ağlatan detay. Şehidin babası anlattı.

Abone ol

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, terör örgütü PKK'lıların saldırısında iki gün arayla şehit düştüler. Piyade uzman çavuş Haşim Yenigül ile piyade uzman onbaşı Serkan Bursalı'nın yakın arkadaş oldukları, aynı binada karşılıklı daire almayı kararlaştırdıkları ortaya çıktı.

Çukurca kırsalında geçen cumartesi günü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Haşim Yenigül'ün babası Metin Yenigül taziyeleri kabul ederken, oğlunun en yakın arkadaşı uzman onbaşı Serkan Bursalı'nın da pazartesi günü şehit olmasıyla çifte acı yaşadıklarını söyledi.

Bir nakliyat şirketinde şoförlük yapan Metin Yenigül, oğlu Haşim ile Serkan'ın aynı apartmanda karşılıklı dairelerde oturma hayalleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

-"Oğlum Haşim'in kayınpederi ile Serkan'ın babası Mehmet ağabey komşular. Biz de aileler olarak oradan tanıyoruz.

-Oğlum zaten Serkan ile iyi arkadaştı. Aile dostlarımız arkadaşlarımız, kardeşimiz, beraber yedik, beraber içtik. Yani söylenecek söz çok.

-Daha önce ikisi ortak karar alıyorlar. İşte 'yılbaşından sonra aynı binadan karşılıklı daire alalım' demişler. Aynı binadan karşılıklı ev almaya karar vermişler. O da kısmet olmadı. Vatan sağ olsun."