BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yakalanmasaydım bütün ailesini öldürecektim

Konya'da, 1 ay önce evden ayrılan hemşire eşini barışma bahanesiyle çağırdığı parkta tüfekle vurarak öldüren zanlı yakalandı.

Abone ol

Olay, 22 Eylül günü Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı'nda meydana gelmişti.

Bir hastanede hemşire olarak çalışan Dürdane Duran (23), dini nikahlı eşi Yusuf G. ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle evden ayrılmış ve 2 çocuğuyla birlikte kız kardeşinin evine yerleşmişti. Olay günü bir arkadaşı aracılığıyla eşi Dürdane Duran'ı konuşma bahanesiyle Akıncılar Parkı'na çağıran Yusuf G. yanında getirdiği tüfekle kadını vurarak öldürmüştü.

YAKALANMASI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU
Olay sonrası kaçan Yusuf G.'yi bulmak için Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Şahsın Konya'dan kaçtığını belirleyen ekipler, gidebileceği yerler hakkında bilgi topladı. Şahsın daha önce yaşadığı ve annesinin de evinin bulunduğu İzmir üzerinde yoğunlaşan ekipler, Yusuf G.'nin İzmir'de gidebileceği adreslere operasyon düzenledi. 1 amir ve 5 memurdan oluşan özel ekip, Yusuf G'yi kiraladığı evde yakalayarak gözaltına aldı. Konya'ya getirilen
şahıs alınan ifadesinin ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

"YAKALANMASAYDIM TÜM AİLESİNİ ÖLDÜRECEKTİM"
Yusuf G.'nin yapılan sorgusunda öldürdüğü eşi Dürdane Duran'ın, çocuklarını kendisine göstermediğini iddia ederek, "Eşim, çocuklarımı bana göstermiyordu. O gün çocuklarımı görmek için arkadaşlarını araya sokarak kendisini parka çağırdım. Çocuklarımı bana göstermemekte direnince de vurdum. Eğer yakalanmasaydım bütün ailesini öldürecektim" dediği ileri sürüldü.