BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.507,91
HABER /  DÜNYA

Yağmura rağmen Zuhuratbaba’da LYS izdihamı

İstanbul’da Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek olan öğrenciler, aileleriyle birlikte Zuhuratbaba Türbesi’ne akın etti. Yağmurun başl...

Abone ol

İstanbul’da Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek olan öğrenciler, aileleriyle birlikte Zuhuratbaba Türbesi’ne akın etti. Yağmurun başlamasıyla da şemsiyelerin açıldığı türbede öğrenciler, yanlarında getirdikleri şekerlerini dağıttı.
Pazar günü gerçekleştirilecek LYS’ye 2 gün kala öğrenciler aileleriyle birlikte Bakırköy’de bulunan Zuhuratbaba Türbesi’ne akın etti. Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışa rağmen yüzlerce aile, şemsiyelerinin altında Kur-an’ı Kerim okuyup, tespihlerini çekti. Öğrenciler ise, sınavda içecekleri suları türbenin demirlerine yerleştirip dualarının kabul olması için şeker dağıttı. Yağmurun şiddetini arttırmasına rağmen türbenin etrafında ve bahçesinde oluşan uzun kuyruklar ise dikkat çekti.
Karnelerini alıp Zuhuratbaba Türbesi’ne gelen öğrenciler, “YGS’ye girmeden öncede gelmiştik şimdide geliyoruz. Burada sadece kendim için değil, başka arkadaşlarımız içinde dua ediyoruz. Biz çalışmamızı yaptık şimdide dualarımızı yaptık. İnşallah dualarımız kabul olur” diye konuştu.

AİLELER DAHA STRESLİ
Çok heyecanlı olduğunu dile getiren Gizem Özdemir, “LYS, YGS’den daha önemli olduğu için çok heyecanlıyım. Bu yüzdende stresliyim” dedi. Gizem’in annesi Nebiye Özdemir ise, “Kızım stres yapıyor ama biz daha stresliyiz. Kızımdan umutluyuz. Dershanelere gönderdik. Çalışmalarının karşılığını alır inşallah” şeklinde konuştu.

“YAĞMURA RAĞMEN DUALARIMIZI YAPIYORUZ”
Pazar günü LYS’ye girecek olan oğluyla birlikte türbeye geldiğini söyleyen Gülsüm Çetin, daha önce Zuhuratbaba Türbesi’ne geldiğini ve dualarının kabul olduğunu söyledi. Yağmura rağmen türbede dualarını yapmaya devam ettiklerini belirten Çetin, iki saattir türbede ıslanarak dua ettiğini söyledi.