BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yabancılar TOKİ'yi yakın takibe aldı

6 yılda 500 bine yakın konut inşa eden TOKİ, yabancı ülkelerin de ilgisi çekmeye başladı. Bu ülkelerden biri de İspanya.

Abone ol

Toplu konut alanında model çalışmalar yürüten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yabancı kurum ve kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor.

Türkiye’nin toplu konut alanında yaptığı çalışmaları yerinde incelemek üzere Ankara’ya gelen İspanya İskan Bakan Beatriz Corredor Sierra, TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Sierra, beraberindeki heyetle, TOKİ Başkan Yardımcıs Ercan Tıraş’ı ziyaret ederek TOKİ Sistemi hakkında bilgi aldı. Türkiye ile İspanya arasındaki işbirliği alanlarını çeşitlendirmek istediklerini belirten Bakan Sierra, Esenboğa Havaalanı üzerinde sürdürülen ‘Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de yerinde inceledi.

TOKİ model oldu

Öte yandan, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen ‘Uluslararası Toplu Konut Konferansı’nda ise dünya üzerindeki konut sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Konferansa; Türkiye, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere bölge ülkeleri katıldı. Toplantıya Türkiye adına katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, TOKİ’nin altı yıl içerisinde 430 bin konut inşa edebilmesini sağlayan yönetim modelini anlattı.