BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,91
HABER /  DÜNYA

YABANCI TURİST SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, bu yıl gelen taleplere göre yabancı turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 10 artış beklendiğini söyle...

Abone ol

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, bu yıl gelen taleplere göre yabancı turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 10 artış beklendiğini söyledi.
Erkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, erken rezervasyon uygulamasının Türkiye’de 2007’de başladığını ve bugün satışlarının yüzde 45’ini oluşturur hale geldiğini bildirdi. Erkan, şunları kaydetti:
"Uygun fiyat ve sağladığımız sigorta güvenceleri ile artık tüketiciler tatil rezervasyonlarını erken yaptırmayı hem alışkanlık haline getiriyor, hem de güvenilir buluyorlar. 72 saat öncesinde iptal etme şansları var. Hizmet veren için depodaki malından çalıştıracağı personele kadar planlı olabilmesini, daha güçlü bir satın alma ile güvenilir ve kaliteli hizmeti daha uygun fiyata sunabiliyor. Erken rezervasyon ile ürünler çok daha ulaşılabilir oluyor. Eskiden hiç Türk yokken şimdi Türk pazarı yüzde 15’i buluyor. Yurt içinde 5 aydır devam eden kampanyamızda Kıbrıs rezervasyonları da dahil yaklaşık 105 bin kişi erken rezervasyondan yararlandı, yurt dışında ise son 4 ayda 18 bin kişinin üzerinde erken rezervasyon aldık. Kültür turlarında ise 7 bin kişinin üzerinde bir talep söz konusu. Toplamda erken rezervasyonda mart sonu itibariyle 130 bine yakın kişi bizde şuana kadar rezervasyon yaptırmış durumda. Erken rezervasyon kampanyasının son bulacağı Mayıs sonuna kadar toplamda 250 bin kişiyi geçeceğimizi düşünüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı kültür ve Kıbrıs ürünlerimizde devam eden erken rezervasyon kampanyalarımız söz konusu. Özellikle yurt içinde bu yıl yüzde 40 civarında bir artış sergiledik. Kültür turlarında da erken rezervasyon kampanyamız büyük talep gördü. Yurt dışı ve Kültür turlarında ki erken rezervasyon satışlarımız ise yüzde 70 - 80’lerin üzerinde artış göstermiş durumda."
(İHA)