BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.502,08
HABER /  GÜNCEL

Yabancı doktora veto kararı!

Yabancı doktorun özel hastanelerde çalışmaları Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) takıldı.

Abone ol

Yabancı hekimin başvurusunu TTB üyeliği veto etti. TTB, Çalışma ve Sağlık bakanlıklarına gönderdiği yazıyla uyarılarda bulundu.

Kamuda görevli doktorlar için zorunlu olmayan 'tabip odası üyeliği'nin özelde ya da serbest çalışmak isteyen doktorlar için de zorunlu olması yabancı doktorların çalışmasını engelliyor.

TTB KABUL ETMEDİ

TTB ise yabancı doktorların şu aşamada odalara üyeliklerini kabul etmiyor. Olay yabancı bir hekimin, özel hastanede çalışmak için odaya yaptığı başvuruyla ortaya çıktı. Oda, üyeliğin kabul edilip edilmemesi konusunda TTB'den görüş istedi. TTB, Çalışma ve Sağlık bakanlıklarına gönderdiği yazıda, yabancı hekimlerde 'Türkçe dilbilgisinin aranmamasının hastaların maddi ve manevi varlığını geliştirme hakkını ihlal edeceği' uyarısında bulundu.

YÖNETMELİK GEREKİYOR

Akşam'ın haberine göre, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu başvuruların kabul edilmeme gerekçesin şöyle açıkladı: "Elimizde gerekli düzenleme olmadığı sürece üyelikleri kabul etme şansımız yok. Bu hekimlerin hangi şartlarda, hangi belgelere sahip olmaları gerektiği belirlenmedi.KHK ile yabancı doktor çalıştırmanın önündeki engeller kaldırıldı. Ancak hangi şartlar altında çalışacağı, diploma denkliklerinin ne şekilde kabul edileceği, Türkçe bilgisinin nasıl ölçüleceği gibi konularda düzenleme yapılmadı. Uygulamanın hayata geçmesi için Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları tarafından yönetmeliklerin çıkartılması gerekiyor. Bu nedenle başvurular da şimdilik kabul edilemiyor."