BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.507,87
HABER /  GÜNCEL

Ya AK Partili belediye bunu yapsaydı

Tekirdağ'da kadınlara özel plaj 7 yıldır hizmette. Uygulamayı AK Partili belediyenin yaptığını düşünenler fena halde yanılır.

Abone ol

Birçokları haberi duyar duymaz "Bir AK Partili belediyenin işgüzarlığı daha" diye aklından geçirmiş olabilir. Ama öyle değil. Kadınlara özel plaj uygulamasını hizmete sokan CHP'li bir belediye...

7 yıldır sessiz sedasız hizmette. Tekirdağ'da irtica da hortlamadı. Açığı, kapalısı plaja doluşup denizin ve güneşin keyfini çıkarıyor.

CHP'li Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 7 yıl önce kadınlardan gelen istek üzerine başlattığı 'Kadınlar plajı' uygulamasını bu yılda sürdürdü.

10 YAŞINDAN BÜYÜK ERKEKLER ALINMIYOR

CHP Tekirdağ Marmara Ereğlisi Belediye başkanı İbrahim Uyan, kadınlardan gelen bu talebi bu yıl da geri çevirmedi. Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, 7 yıldır kadınlara özel açılan plaj büyük ilgi görüyor. 10 yaşındaki büyük erkek çocuklarının da giremediği plajda, kadınlar etrafı brandayla kapalı özel plajda güneşlenmenin ve denize girmenin keyfini çıkartıyor.

uuuuuu.20120712141511.jpg

BRANDAYLA ÇEVRİLİ

Yazlıklar mevkiindeki plajın çevresine ise betondan iskele yapıldı. Kadınlar, büyük bölümünün çevresi mavi renkte branda ile kapatılan plajda rahatça ücretsiz denize girip güneşlenebiliyor. Plajın güvenliğini de bir kadın zabıta memuru sağlıyor. 

GÜNDE 500 KADIN GELİYOR

Günlük yaklaşık 500 kadının geldiği bu plajın çevresine de plajın kadınlara ait olduğu belirtilen tabelalar konuldu. Kurallar gereği de plaja gelen kadınların 10 yaş üstü erkek çocukları da plaja alınmıyor.

HERKES MEMNUN

Çocuklar, annelerini plaj yakınlarında bekliyor.Bu özel plaja tesettürlü kadınlar da yoğun ilgi gösteriyor. Plaja gelip, denize girip güneşlenen kadınlar, kendileri için özel olan bu yerden oldukça memnun olduklarını belirtiler.