BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Wimbledonda büyük sürpriz

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek bayanlar finali belli oldu.

Abone ol

Venus Williams ile Marion Bartoli, en prestijli ödüle kavuşabilmek için mücadele edecekler.

Teniste sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da sona doğru yaklaşılırken, heyecan da artıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan turnuvanın 11. günü turnuvanın en büyük sürprizine sahne oldu. Yarı finalde turnuvanın dikkat çeken ismi Marion Bartoli ile karşılaşan 1 numaralı seri başı Justine Henin, rakibine 2-1 yenilerek final şansını kaçırdı.

Güçlü rakibini 1-6, 7-5 ve 6-1'lik setlerle mağlup eden 18 numaralı seri başı Fransız Marion Bartoli, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finaline yükseldi. Bu zamana kadar Wimbledon'daki en iyi derecesi 3. tur olan 22 yaşındaki Bartoli, toplam 1 saat 19 dakika süren maçta güçlü servisleri ve file önündeki etkili oyunuyla sonuca gitti.

RAKİBİ VENUS

Bir diğer yarı final maçında ise 6 numaralı seri başı Ana Ivanovic'i 2-0 yenen Venus Williams, finalde Bartoli'nin rakibi oldu.

Sırp rakibini 6-2 ve 6-4'lük setlerle mağlup eden 23 numaralı seri başı Birleşik Amerikalı raket, kariyerinin 6. Wimbledon finalini oynamaya hak kazandı.

Kariyerinde 3 Wimbledon şampiyonluğu bulunan Venus Williams, 19 yaşındaki rakibi karşısında agresif oyunu ve güçlü servisleriyle dikkat çekerken, 1 saat 25 dakika süren karşılaşmada Ivanovic'e oranla daha az basit hata (11-24) ve daha az çift hata (5-6) yaptı.

Marion Bartoli ile Venus Williams arasındaki tek bayanlar finali yarın oynanacak.