BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88

Wikileaks Türkiye'de olsaydı...

Son günlerde dünya gündemini açıkladığı gizli belgelerle sarsan bir internet sitesi var "Wikileaks".

Son günlerde dünya gündemini açıkladığı gizli belgelerle sarsan bir internet sitesi var "Wikileaks".

Bu site son olarak elinde Türkiye'yle ilgili önemli belgelerin bulunduğunu ve açıklayacağını duyurmuştu.

Wikileaks dün bombayı patlattı ve belgeleri yabancı gazeteler aracılığıyla tüm dünyaya açıkladı.

Belgeler Türkiye açısından aslında malumun ilanı gibi. Derin okuma yapabilen insanların zihinlerinden geçenlerin ve zaman zaman da söylediklerinin belgelenmesi diyelim biz buna.

Tabi öyle iddialar var ki özellikle AK Parti iktidarına ve isim isim bazı milletvekillerine yönelik bunlar için partiden gelecek açıklamaları bekleyip görmek en doğrusu.

Ben dikkatimi çeken başka bir konuya değinmek istiyorum. Bomba olarak nitelenen belgelerin açıklanmasının dünya ve Türkiye kamuoyu tarafından nasıl karşılandığı dikkat çekicidir.

Şu an büyük bir çoğunluk Wikileaks'a kahraman gözüyle bakıyor.

Böylesine önemli belgeleri bir internet sitesi yayınladı diye kimse o şüpheci gözlüklerini hemen takmadı.

"Kim, niye sızdırdı bu belgeleri?" tarzında bir sorgulamacılık çok gerilerde kaldı. Herkes belgelerdeki olayları konuşuyor.

Peki bu belgeleri Türkiye'deki bir internet sitesi ya da gazete yayınlasaydı neler olurdu?

Bunun cevabını sanırım hepimiz biliyoruz. Nitekim örneklerini çok yaşadık.

Biz de belge yayınlar hain, dünyada ise adeta kahraman ilan ediliyorlar.

Buarada şunu da belirtmeliyim ki İnternethaber okurlarına belgeleri sunmak için yoğun bir çaba içerisinde. O kadar çok belge varki hepsini çevirip sizlere en doğru şekilde ulaştırmak adına hummalı bir şekilde çalışıldı. Benim bu yazıyı yazdığım saatlerde İnternethaber ekibi Wikileaks belgeleriyle boğuşmaya  devam ediyor.

"GALERİ RESİMLERİNİ TIKLAMAKTAN SIKILDIK!"

"Wikileaks felan iyi hoş da İnternethaber'de durumlar nedir?"
derseniz, foto galerilerden gelen şikayetlerden bahsedeceğim size.

Önce gelen şikayetlerden bazılarını sizlerle paylaşayım;


40 yıl sonra dünyada neler olacak?
neden galeri şeklinde bu haber? Tamam galeri yaptınız , neden her resimde 1 satır yazdınız?20~30dan sonra kimse tıklamıyordur
inanın

iskenderIII
26 Kasım 2010 Cuma 10:17


****

Şikayet

Sayın İnternet Haber editörü,
İnternet haberciliği yapan birçok haber sitesi olmasına rağmen ben de dahil birçok kişinin ilk tercihi İnternet Haber'dir. Bunun sebebi SEVİYELİ ve objektif haber yapmanızdır. Bu vesileyle sizleri kutluyorum. Ancak bir süredir manken-magazin  haberleri yapmakta yoğunlaştığınızı esefle izliyorum. Bu Hürriyet tarzı size hiç yakışmıyor. Bizler Hürriyet'te bir kaç manşet dışında basılma-firikik-cesur poz gibi zırvalıklardan tiksindiğimiz için sitenizi tercih ediyoruz. Ya siz Hürriyet tarzında  haberleri yapmaktan vaz geçin ya da biz kendimize daha seviyeli siteler bulalım.Saygılarımla...

Erol Değirmenciler

*****

Çuvalın altındaki sır ortaya çıktı

Gereksiz foto galeri yapma ısrarınız anlamış değilim. Haber sıkıcı ancak bu hale sayenizde getirilebilir. Bu tip haberleri okumadan geçiyor hatta bir süre sitenize girmiyorum. Bu tip şikayetleri defalarca almanıza rağmen bunu sürdüren editör muhtemelen ya patron ya da patron yakını olsa gerek. Bu sitenin çok ciddi editör sorunu var.


serkan1065
27 Kasım 2010 Cumartesi 14:43

****

Foto Galeriler

 
Bazı gazetelerin arka sayfa güzelleri gibi internet sitemizde( Sitemiz kavramını bilinçli kullanıyorum.Çünki benim en fazla vakit ayırdığım site burası) fotogaleri güzelleri koyuyorsunuz. Sayenizde çok sayıda yıldız(!) tanıyacağız. (Gerçi "burası bir çarşı gibi herkes ihtiyacını alır.Sizi ilgilendirmiyorsa bakmazsınız" diyeceksiniz. Ancak habere attığınız ilginç başlıklar dikkat çekiyor.)

Düz metinde bir parağrafta vereceğiniz haberleri Fotogaleride 15-20 fotoğrafta veriyorsunuz. Fotogaleri destekli haberlerinizi bu nedenle sevmiyorum. 
 
Burhan Baykara 

****

Gelen şikayetlerin çoğu haberi okumak için tek tek fotoğrafları tıklamanın sıkıcı olduğu yönünde. Haber fotoğrafının altına verilen bir kaç cümlelik metinleri tek bir haberde verip bunun okuma eziyetine dönüşmemesini istiyor okurlarımız.

Haberi okumak için tek tek fotoğrafları tıklamanın sıkıcı olduğu kabul edilebilir. Fakat bu haberler zaten foto galeri kısmında kategorilendirildiği için baştan bunun bir galeri haber olduğu belli.

Bunun siteye sadece tık kazandırmak için yapıldığını düşünmek ise İnternethaber'e biraz haksızlık olmuyor mu?

Bu haberlerin amacı olayı fotoğraflarıyla anlatarak görsel olarak da haber hakkında bilgi vermektir. Özellikle bazı haberler varki ancak fotoğraflarıyla bir anlam ve bütünlük kazanır.

Ve bazen bir fotoğraf bir haberi metinden çok daha iyi anlatır.

Olaya habercilik açısından baktıklarında şikayet eden okurlarımızın da buna hak vereceğini düşünüyorum.

Peki bazen bu fotoğraflama olayının suyu çıkarılmıyor mu?

Evet çıkarılıyor. Kimi zaman haberle çok da alakası olmayan fotoğraflar kullanılırken kimi zamanda sadece görselliğe dönük bir haber mantığıyla metinden kopuk galeriler karşımıza çıkabiliyor.

MAGAZİN İŞİN NERESİNDE?

Magazin haberlerinden şikayet eden okurlarımız için şunu söylemek istiyorum.

Dünyanın her yerinde magazin olayları haber değeri taşır. Yani bu bir haberdir.

İnternethaber'in magazini nasıl kullandığı önemlidir. Ciddi bir haber sitesi olarak İnternethaber magazini bir kategori haberi olarak görüyor.

Fakat sadece bir ünlü mankenin, şarkıcının fotoğraflarından oluşan, içinde herhangi bir haber bulunmayan fotoğraf galerilerini de magazin haberi olarak görmek, göstermek mümkün değildir.

Bu yapıldığı takdirde hem ciddiyet zedelenir hem de okur işte o zaman sadece tıklanmanın peşinde olduğunu düşünür.

VE YİNE REKLAM YİNE REKLAM

Son olarak reklamlardan gelen şikayetlerin devam ettiğini ifade ederek bu şikayetlerden bir tanesini burada yayınlıyorum. Hem de YORUMSUZ! ( Yorumu gereken kişiler yapacaktır!)

Hasan Tas

Inter un rayting dusus sebebleri

Benim icin vazgecilmez olan sitesine cok uzun zamandir girmiyordum. Bugun bir bakiyim dedim girdigime pisman oldum. Bunca yil gunde en az 3-5 defa girdigim bu siteyi bu hale getirenleri en azindan bir uyarayim dedim.

Favori haber sitemi sekil itibariyla bitirdiniz. Ilk acilista cikan tum sayfayi kaplayan o reklam. Ne yani tik tik tik habere gecmektense reklami beklemek zorundamiyim? hayir gormek istemiyorum. "O zaman kapat a bas" der gibisiiniz evet basiyorum bu sefer 8 saniye beklemek istemiyorsaniz x e bas diyor hayydaa hadi bir daha bas.

Bu sefer haberin ustune gelince bu sefer tam sayfa olmayan fakat haberi kapatan daha kucuk bir reklam. Hadi diyelim onca onca mucadele haberi okudunuz tekrar anasayfaya geldiniz butun bu macera tekrar bastan basla. Haber mi okuyacagim bu pop up turu reklamlari kapatmakla mucadelemi edecegim? Bu yuzden artik sizin sitenize girmiyorum.