BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,74
ALTIN 2.411,07
HABER /  DÜNYA

Vural’dan çok sert Balyoz yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Balyoz Davası kararlarıyla ilgili, "Bugün PKK’nın silahıyla Türk milletinin egemenliğine darbe vuruluyor...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Balyoz Davası kararlarıyla ilgili, "Bugün PKK’nın silahıyla Türk milletinin egemenliğine darbe vuruluyor. Bir gün gelecek; PKK tehdidi ile bizim milletimize, egemenliğimize yapılan bu darbenin hesabını soracak cumhuriyet savcıları ve hakimleri çıkacaktır inşallah” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısındaki sözlerini eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’a meydan okuyarak, “Er meydanına, gel dik dur” ifadelerini kullandı. Adana mitingine katılanların ve katılmayanların fişlendiğini iddia eden Oktay Vural, “Adana’da miting yapılıyor, mitingler emirli, barkodlu, vaazlı mitingler. Demokrasi bunun neresinde. Kendi mitingine gelenleri fişliyorsun” diye konuştu. Vural, “Her gün ‘Türk’üm’ diyerek Türk olunmuyor; sen her gün ‘demokrat, demokrat, demokrat’ diyerek demokrat olduğunu mu sanıyorsun” dedi.

"ANDIMIZ" KONUSU
Andımızın kaldırılmasına tepki gösteren ve Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Oktay Vural, “Bu milletin adını çıkartmak isteyenler her şeyden önce namus ve şereflerini ayaklar altına almışlardır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk milletinin milli adına bir saldırı başlatmıştır” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan’ın bir videosunu izlettiren Vural, “Millete ‘ormanda yaşa’ diyen sensin, ‘ya sev, ya terk edeceksin’ diyen sensin. Böyle birisi kalkıp işgal ettiği programlarda yalan propaganda ile milletin aklını çelmeye çalışmaktadır. Andımızdan adımızı çıkartıyorlar. Ne bu sendeki Türk düşmanlığı” açıklamasını yaptı.

RUHBAN OKULU
Ruhban Okulu açılması konusu ile ilgili konuşan Vural, “Lozan’ı uygulamayan Yunanistan’ı karşı Lozan’ı delerek ‘Ruhban Okulunu sana hediye edeyim’ diyerek kılıf arıyorsun” ifadelerini kullandıktan sonra dershanelerin kapatılması konusuyla ilgili olarak, “Sebepler ortadan kaldırılmadan dershanelerle ilgili alınan kararın amaç ve hedefi siyasidir” dedi.

"DEKOLTE" POLEMİĞİ
Hüseyin Çelik’i de eleştiren Vural, “Hüseyin Çelik sürekli yarışma programları izliyor galiba, kılık kıyafet denetimi yapıyor, hem izliyor, hem ‘böyle bir şey izletilir mi?’ diyor. Ben de diyorum ki, bundan sonra bir hat kurulsun bugün ne giysem hattı olsun, fotoğraflar Hüseyin Çelik’e gönderilsin, o da onaylasın. Zihniyet olarak bakıldığında bu konunun siyaseten böylesine gündeme getirilmesi bile medya üzerinde nasıl etkili olunduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

BALYOZ DAVASI
Balyoz Davası ile ilgili sorulan sorulara, “Bugün PKK’nın silahıyla Türk milletinin egemenliğine darbe vuruluyor. Bir gün gelecek PKK tehditti ile bizim milletimize, egemenliğimize yapılan bu darbenin hesabını soracak Cumhuriyet Savcıları ve hakimleri çıkacaktır inşallah” şeklinde cevap veren Vural, CHP ve MHP’nin MİT tarafından fişlendiği iddiaları ile ilgili sorulara ise, “İtiraf ediyorlar, Türkiye’de muhalefet partisi izleniyor, dinleniyor, fişleniyor. Neredesiniz ey demokratlar, nerede demokrasi, nerede özgürlükler? Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen gizli görevliler, Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması altındadır. Derin AK Parti hepimizin özgürlük alınana müdahale etmektedir. AK Parti’ye oy veren değerli insanlar, hepimizin bu zihniyetin tehdidi altındayız. Evren Paşa’ya bile boyun eğmemiş ülkücü hareket senin bu yönetim anlayışın karşısında mı bezecek. Kendine oy veren insanları bile fişliyorlar. Bu gerçek bir demokrasi sorunudur” açıklamasında bulundu. Başbakan Erdoğan’ın Reşit Galip ile ilgili sözlerini de eleştiren Vural, şu ifadeleri kullandı:
“Türk milletine ırkçı demek ancak ırkçı bir zihniyetin tezahürüdür. Sen Türk milleti önünde yemin etmedin mi, bayrağımız Türk bayrağı değil mi, ırkçı bayrak diye onu da mı sileceksin? lafı dolaştırmasın. Bunların niyeti İstiklal Marşı’nı da yasaklamak herhalde."
(İHA)