BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

THK Başkanı Yıldırım’dan vatandaşlara çağrı ...

THK Başkanı Osman Yıldırım, vatandaşların kurban derisini istediği yere verebileceğini belirterek, “Ancak mili servetimiz olan kurban derisi...

Abone ol

THK Başkanı Osman Yıldırım, vatandaşların kurban derisini istediği yere verebileceğini belirterek, “Ancak mili servetimiz olan kurban derisinin çok iyi değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bunu da en iyi yapan kurumlardan birisi THK’dır” dedi.
Kurban Bayramı öncesi basın toplantısı düzenleyen Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, “Kurban derisi toplama” konusundaki görüşlerini paylaştı.
THK faaliyetlerinin devletin yasalarına ve yönetmeliklerine uygun olarak yürütülmekte olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bunun dışına çıkılması gibi bir şey olamaz. Kurban derisi konusunda vatandaşımız istediği yere derisini verebilir, onların tercihidir. Kimse bu konuda zorlamada bulunamaz. Türk Hava Kurumu da bunu hiçbir şekilde istemez. Vatandaşlarımız gönüllülük esasına göre kurban derisi bağışını yapabilir. Bize bağışta bulunan ya da bulunmaya bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz, minnet duyarız ama mili servetimiz olan kurban derisinin çok iyi değerlendirilmesinin çok önemli olduğun vurgulamak isterim. Bunu da en iyi yapan kurumlardan birisi THK’dır. Derinin vatandaşlarımızdan alındıktan sonra da en kısa zamanda işlenmesi için bunu işleyecek fabrikalara ulaştırılması sağlanmalıdır” dedi.
THK’nın havacılığın gelişmesini misyon edindiğini söyleyen Yıldırım, “Havacılığı Türk insanın işi yapmak için bütün çalışmalarını devam ettirmektedir. Bütün faaliyetlerini ülkemize devletimize milletimize hizmet etmek en başta görevimizdir. Bu görevi yaparken de vatandaşlarımız bize çok destek verdiler” diye konuştu.

"BİZE YAPILAN BAĞIŞLAR DOĞRU ŞEKİLDE KULLANILACAK"
Kendilerine yapılan bağışların doğru şekilde kullanılacağından emin olunmasını isteyen Yıldırım, “Vatandaşların bize yaptıkları her yardım kuruşuna kadar doğru olarak THK tarafından kullanılacağından emin olmalarını belirtmek istiyorum. Bu mübarek kurban bayramının ülkemize, milletimize, hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Yıldırım kurban derisinin çabuk bozulabileceğine de dikkat çekerek, bir an önce işlenmesi için ilgili yerlere ulaştırılması gerektiğini söyledi.
Derilerin en kısa sürede işlenmesi için ihalesini de önceden yaptıklarını anlatan Yıldırım, “İhalelerin çabuk yapılması lazım. Ama en kısa ihale 45 günde yapılabiliyor. Biz bu ihaleleri 1.5 ay erken yaparak her tüccarımızın önünü görmesini hem de kendi önümüzü görüyoruz. Daha sağlıklı şeklide derilerin satılmasını ve alanların da bununla ilgili olarak kendi plan ve programlarını yapmasını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)