BIST 10.064
DOLAR 32,47
EURO 34,94
ALTIN 2.395,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vural'a göre hayır kapı açacak

MHP'li Oktay Vural'a göre referandumdan çıkacak hayır sonucu yeni Anayasanın önünü açacak.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 12 Eylülde yapılacak referandumda milletin, ''hayır'' oyu vererek, ''kavgasız ve uzlaşı içerisinde hazırlanacak yeni bir anayasanın önünü açacağını'' öne sürdü. 

Vural, referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Ödemiş ilçesinde, parti teşkilatını ve ilçe esnafını ziyaret etti.

Referandumda ''hayır'' demek için bir değil, birçok neden olduğunu savunan Vural, söz konusu Anayasa değişikliklerinin, ''Milletin hakkına, hukukuna el uzatanların Yüce Divan'da hesap vermesini engellemek için yapılan bir tuzak'' olduğunu iddia etti. 

Vural, şöyle dedi: 

''Elbette milletimiz 'hayır mı, şer mi' sorusunu 'hayır' olarak cevaplayacaktır. 'Hayır' demekle milletimiz, kavgasız, uzlaşı içinde hazırlanacak yeni bir anayasanın önünü açacak. 'Hayır' demek suretiyle milletimiz, PKK ile yapılan kirli pazarlıklara 'hayır' deme imkanı bulacak. Hukuksuzluklarına bu milleti ortak etmek istiyorlar. Bu zihniyeti yok etmek için bir oyumuz var. Ödemişli efeler, sandıkta 'hayır' diyeceğiz. Sandıkta bir oyumuz var o da 'hayır' olsun.''

Halk oyuna sunulan paketin halka faydası olmadığını ileri süren Vural, ''Oylamadan 'evet' çıkarsa ne işçi ne memur ne emekli ne köylü ne de çiftçi mutlu olabilecek. İşsizlik yine devam edecek, çiftçinin mahsulü yine dalında kalacak. Bu nedenle bu referanduma AKP'li vatandaşlarımız dahi 'hayır' oyu vermelidirler. Toprak doyurmaz oldu. Türkiye dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştü'' diye konuştu.