BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Vural, DTPli Aynanın fotokopisi

Başbakanın danışmanından ilginç benzetme... Ömer Çelik, DTP'li Ayna ile MHP'li Vural'ın birbirlerinin fotokopisi olduğunu söyledi

Abone ol

Başbakan'ın siyasi danışmanı Ömer Çelik, Kürt açılımı sürecinde açıklamalarıyla öne çıkan iki siyasiyle ilgili ilginç bir benzetme yaptı...  

Bu siyasilerden biri DTP'li Emine Ayna. Diğeri ise MHP'li Vural... Her ikisi de Kürt açılımı süreci başladığından beri belki de en çok demeç veren, açıklamalarıyla gündeme giren iki milletvekili.

Ömer Çelik, iki milletvekilinin de birbirlerinin fotokopisi olduğunu ileri sürdü... Çelik şöyle dedi: "Siyasal aktörler düzeyinde Emine Ayna gibi aktörleri, rol modelleri üretenler temsil ettikleri iddiasında oldukları Kürt vatandaşlarımızın demokratikleşme taleplerini ve haklarını sabote ediyorlar. Birbirlerine zıt gibi görünseler de toplumsal olayları değerlendirme biçimi olarak DTP'li Emine Ayna ile MHP'li Oktay Vural birbirlerinin fotokopisidir. Her iki ucu da kastediyorum."

BAŞBAKAN BAYKAL VE BAHÇELİ VE GÖRÜŞECEK

Erdoğan'ın kurmaylarından Ömer Çelik, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya verdiği röportajda süreçte 2. açılım turlarının Başbakan tarafından gerçekleşeceğini belirtti. Çelik, Erdoğan'ın Baykal ve Bahçeli ile görüşeceğinin sinyalini verdi: "Sayın Başbakan'ın Baykal veya Bahçeli ile 'görüşmeyeceğim' gibi bir tutumu yok. Baykal diyor ki, 'gelsin bana anlatsın'. Sayın Başbakan bu çalışmalar olgunluğa erişince muhtemelen liderleri bilgilendirecek. Bu çerçevede Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli'ye de gitmek isteyecek."