BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Vodafone müşterilerinin bilgileri çalındı

Vodafone Almanya, 2 milyon müşterisinin banka hesap numaraları dahil kişisel bilgilerinin siber saldırı sonucu çalındığını duyurdu.

Abone ol

İNTERNET HABER

Vodafone'dan bugün yapılan saldırıya karşı açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada şirketin içinden yardım alınmadan bu saldırının gerçekleşmesinin imkansız olduğu bildirildi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde yazılı bir açıklama yapan Vodafone Almanya, 2 milyon müşterisinin adres, doğum tarihi, cinsiyet ve banka hesap numaralarını içeren bilgilerin siber saldırı sonucu çalındığını belirtti. Açıklamada, "Bu saldırı ancak şirketin IT altyapısını iyi bilen, içeriden bir kişinin yardımı ile mümkün olabilir" denildi.

1378975494_voda2592964b.jpg

Şirket saldırıyı gerçekleştirenlerin kredi kartı dataları, şifre, PIN numarası, cep telefonu numarası ve diğer datalara ise ulaşamadıklarını duyurdu.

Açıklamada, "Vodafone bu olaydan dolayı çok üzüntülü ve mağdurlardan özür diler" dediği öğrenildi. Vodafone Almanya, saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini ve kimin yaptığı konusunda pek fikirlerinin olmadığını dile getirdi.

Alman polisinin ise, bir an önce çalışmalara başladığı ve bu çalışmalar doğrultusunda, bir şüpheliyi tespit edip, evinde aramalara başlandığı öğrenildi.
 
Kaynak : Teknolojioku.com -  2 milyon Vodafone müşterisinin bilgisi çalındı!

İşte Antalya Autoshow'daki muhteşem araçlar!