BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Vizyonda bu hafta

Bu hafta sinemalarda 2’si yerli olmak üzere 7 yeni film vizyona giriyor. Aşk, dram ve komedinin sinemaseverlerle buluşacağı bu hafta, bayram...

Abone ol

Bu hafta sinemalarda 2’si yerli olmak üzere 7 yeni film vizyona giriyor. Aşk, dram ve komedinin sinemaseverlerle buluşacağı bu hafta, bayram tatilini değerlendirmek isteyenler için bir hayli keyifli geçecek. İşte o filmler:

Buraya Kadar
Seth Rogen ve Evan Goldberg’in yönetmenliğini yaptığı Buraya Kadar, kıyametin gelip çattığı günde, evlerinde eğlenen James Franco, Seth Rogen ve diğer pek çok ünlünün yaşadığı şoku ve ardından gelen kahkaha dolu macerayı anlatıyor. Rogen ve Goldberg’in ilk yönetmenlik denemesi olan Buraya Kadar filmi, ikilinin yıllar önce kameraya aldığı bir kısa filmden yola çıkıyor.

Gözümün Nuru
Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun hem senaryoyu kaleme aldığı, hem de yönettiği Gözümün Nuru filmi, sinemaya aşık bir adamın yakın bir zamanda görme yetisini kaybedebileceğini öğrenmesi ile başlayan bir serüveni anlatıyor. Sıradışı bir mizah anlayışına da sahip olan dram filmi Altın Koza Film Festivali’nin de öne çıkan ismi olmayı başardı.

Kesişen Hayatlar
Sradan Golubovic’in yönetmenlik koltuğuna oturduğu Kesişen Yollar filmi, Bosna Savaşı’nda sebepsiz yere hayatını kaybeden Marko adında bir genç ve yıllar sonra oğlunun gizemli ölümünü araştıran babasını anlatıyor. Sırp asker Srdjan Aleksic’in hikayelerinden esinlenen film, Sundance ve Berlin Film Festivali’nden iki ayrı ödülle dönmüş bir çalışma.

Onur Savaşı
40 yaşındaki Lucas ve hayatını yoluna koyma planlarını anlatan Onur Savaşı filmi, her şey düzelmeye başlarken ortaya atılmış küçük bir yalanın tüm kasabaya yayılarak, karakterin nasıl her şeyi kaybedebileceğini gösteriyor. Hannibal TV dizisi ile ünü artan Mads Mikkelsen’in başrolünde oynadığı film, Cannes Film Festivali’nde büyük ilgi görmüş ve festivalden "En İyi Erkek Oyuncu" da dahil olmak üzere üç ayrı ödülle dönmüştü.

Paranoya
21 ve Bu Nasıl Sarışın (Legally Blonde) filmleri ile tanınan Robert Luketic’in yönettiği Paranoya filmi, genç bir adamın şirketinde yaptığı küçük bir hata ile patronuna ciddi bir para kaybı yaşatması, bunu telafi etmek için ise rakip firmaya muhbir olarak gönderilmesini anlatıyor. Harrison Ford ve Gary Oldman gibi ağır topların kadrosunda yer aldığı Paranoya, Joseph Finder’ın 2004 senesinde piyasaya çıkan romanından uyarlanmış.

Sev Beni
Ukrayna’ya seyahata giden Cemal ve bir akşam tanıştığı Sasha ile arasında başlayan heyecanlı ilişkiyi ve ikilinin birbirinden gizledikleri çok özel sırları anlatan hikayesi ile Sev Beni film, Mehmet Bahadır Er’in son çalışması olma özelliği taşıyor. Maryna Er Gorbach’ın da yönetmenlik koltuğunu paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Yavuz Bingöl ve Güven Kıraç gibi ünlü Türk aktörler de yer alıyor.

Son Aşk
Usta aktör Michael Caine ve Clemence Poesy’nin rol aldığı Son Aşk filmi, geçmişlerinde büyük kayıplar yaşamış iki olgun karakterin bir araya gelmesi ve hayatlarındaki ciddi sorunları çözmek adına ilk adımı beraberce atmalarını anlatıyor. The X Files TV dizisinden hatırlayacağımız Gillian Anderson ve en son Weeds adlı dizi ile büyük beğeni toplayan Justin Kirk de filmin öne çıkan isimlerinden.