BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yılmaz'dan erken terhis müjdesi!

Bakan Yılmaz, askerlik düzenlemesinden 70 bin kişinin yararlanacağını söyledi.

Abone ol
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin konuştu. Konunun önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu'nda gündeme geleceğini söyleyen Bakan Yılmaz, kararın bu toplantıda belirleneceğini anlattı. Düzenlemenin tarihiyle ilgili olarak "az bir süre kaldı" diyen Bakan Yılmaz, düzenlemeyle 70 bin kişinin terhis olacağını söyledi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca İnönü Konağında düzenlenen bayramlaşma programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili soru üzerine Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda konunun gündeme geleceğini ve tarihinde yine bu kurulda belirleneceğini söyledi. Kararla 70 bin kişinin erken terhis olacağını müjdeleyen Bakan Yılmaz, süreyle ilgili olarak "Az bir süre kaldı. Şimdiden hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.
 
KISA DÖNEMLER KISALMIYOR
 
Yılmaz, kısa dönem askerlikle ilgili bir düzenleme olup olmadığı yönündeki soruyu, "Kısa dönemi kapsayan bir çalışma yok. Kısa dönem, biliyorsunuz 6 ay. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor" şeklinde yanıtladı.
 
Üniversite mezunlarından askerliğini 12 ay yedek subay olarak yapanlara 2 bin Türk lirasının üzerinde maaş verildiğini ifade eden Yılmaz, "Hatta birçok kardeşimiz bana uzun dönem yapmak istediğini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok, onu da belirtmek isterim" dedi.