BIST 10.166
DOLAR 32,29
EURO 35,14
ALTIN 2.403,23
HABER /  POLİTİKA

Vicdanlarının sesini dinlerler mi?

Lübnan'a asker gönderme tartışmalarında gözler AKP'li vekillerde. İşte rengini belli edenler.

Abone ol

Hükümet tepkilere rağmen Lübnan'a asker göndermekte kararlı. Askerin gitmesini istemeyenlerin umudu ise AK partili vekiller. Irak tezkeresinde vicdanlarının sesini dinleyen milletvekillerinin, yine bir sürpriz yapması bekleniyor. İkinci bir tezkere krizi istemeyen Başbakana rağmen, AK partili vekillerden "hayır" diyenler seslerini yükseltmeye başladı.

Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Lübnan tezkeresine hayır diyeceğini açıkça ilan etti. Pazartesi günü yapılacak olan grup toplantısının fikrini değiştirmeyeceğini vurgulayan Çalışkan, "Genel Kurul'daki oylamaya katılacağım. Ret oyu vereceğim" dedi.

Lübnan'a hayır diğer bir diğer isim de Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, "Herkesin kendi vicdanı, kanaatleri doğrultusunda rey kullanması lazım. Biz bu partiyi kurarken Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan (hiçbir zaman milletvekilleri oy makinesi değildir) ifadesini kullanmıştı. Demokrasinin gereği
de o. Halkı temsil eden milletvekilleri hür iradesi ile karar vermelidir'' diye konuştu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ise kararını vermek için pazartesi günü yapılacak olan toplantıyı bekleyenlerden. Çömez, "Dışişleri Bakanı Gül ve ilgili bakanlara bazı sorular yönelteceğiz. Alacağımız cevaplar
doğrultusunda kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

Pazartesiyi bekleyen bir diğer isimde Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay. Asker göndermenin şartlarının oluşmasını beklediğin ifade eden Yarbay, "Hükümet, gerekli garantileri aldı ki tezkereye karar verdi. Bunu grupta deklare etmeleri lazım. Şartlar oluşunca asker gönderilmesinden yanayım" dedi.