BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Vezneciler patlamasını Twitter'dan mı duyurdu olay iddia!

Vezneciler patlamasının ardından Twitter'daki bir hesap çok konuşuluyor. Ahmet Öztürk adıyla açılmış bir hesaptan yapılan paylaşımlarda, 15 Haziran'a kadar terör saldırıları gerçekleştirileceği iddia edildi.

Abone ol

İstanbul Vezneciler'de bombalı araçla saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet aracını hedef alan saldırıdan sonra sosyal medyada ilginç bir gelişme yaşandı. Patlamadan sonra sosyal medyada bir hesap dikkat çekti.

"Ahmet Öztürk Usta" adıyla açılmış bir hesaptan 31 Mayıs'ta yapılan paylaşımda şu ifadeler dikkat çekti:

"İstanbul da üç ayrı yerde patlama olacak. Patlamalardan bir tanesi Anadolu yakasında diğer ikisi Avrupa yakasında olacak. Patlamalardan bir tanesini TAK diğer ikisini DAEŞ üstlenecek. 15 hazirana kadar üç patlama da birer ikişer gün arayla olacak. Daha önceki patlamaları ilgili birimlere bildirmemize rağmen engel olunmadı."

Hesap, kendisini "USTA Kod Adlı Yüzbaşı Ahmet Öztürk'ün Resmi Twitter Hesabıdır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" sözleriyle tanıtması ve bir asker fotoğrafı kullanması dikkat çekti.

Söz konusu ismin bir sitede de yazar olması dikkat çeken detaylardan. Hesap, şddia ettiği özgeçmişini anlattığı videoda PKK'ya karşı operasyonlarda görev yaptığını, Ergenekon kumpasında sanıklara karşı operasyonlara katıldığını ve Cemaat'in operasyonlarına destek verdiğini belirtti.

VEZNECİLER'DE TERÖR SALDIRISI

İstanbul Fatif'teki Vezneciler'de bomba yüklü araçla polis aracına saldırı düzenlendi. Saldırıda 7'si polis, 4'ü sivil olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 yaralı ise civardaki hastalenere kaldırıldı.