BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,56
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Vezneciler'de büyük patlama son haber!

İSTANBUL Vezneciler'de son dakika korkunç bir patlama meydana geldi. Patlama çevik kuvvet ekiplerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında meydana geldi. Patlamada 7 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 35 kişi ise yaralandı.

Abone ol

İSTANBUL Vezneciler'de son dakika korkunç bir patlama geldi.  Patlamanın çevik kuvvet ekiplerini taşıyan otobüsün geçtiği sırada olduğu belirtildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı yeni açıklamaya göre; patlama sonrası 7 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 3'ü ağır olmak üzere 35 vatandaş ise yaralandı.

İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

VASİP ŞAHİN KAHREDEN HABERİ AÇIKLADI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Şahin incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz "

 Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.



"DETAYLARI DAHA SONRA SİZLERE BİLDİRECEĞİZ"

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi. Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Vezneciler'de meydana gelen 7'si polis 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alındı.

GÜVENLİK UZMANI YARAR'DAN ÇARPICI ANALİZ

Mete Yarar, İstanbul'da 7 polis şehit olduğu 4 vatandaşın da hayatını kaybettiği bombalı araçla yapılan saldırıyı değerlendirdi. 

"Saldırıyı kimin yaptığı henüz belli değil ama, bu birkaç terör örgütünün birlikte planladığı eylem olabilir" diyen Mete Yarar "İstanbul gibi bir yerde eylemlerin bu kadar çok artmasının nedeni Diyarbakır'da barikat kuran gençlik teşkilatı buradaki saldırıları da organize etmeye başladı. Dikkat ederseniz İstanbul'daki son operasyonlarda hep terör örgütünün gençlik sorumluları yakalandı" ifadelerini kullanarak saldırının PKK tarafından gerçekleşmiş olabileceğine de işaret etti.

PARK HALİNDEKİ ŞÜPHELİ OTOMOBİL

İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

 BÖLGEDEN ÇATIŞMA SESLERDUYULDU

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.  Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi. İlk bulgular patlamanın terör saldırısı olduğu yönünde. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Patlamanın canlı bomba mı olduğu, bir aracın uzaktan kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor. Bölgede yeni bir patlama riskine karşı da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Patlamanın olduğu yer:

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görülüyor.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ-2016 İFTAR SAATLERİ