BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Veysel Tiryaki kimdir eşiyle birlikte her pazar bunu yapıyorlar

Melih Gökçek'in istifa etmesi üzerine yerine gelecek isimlerden biri Veysel Tiryaki. Altındağ Büyükşehir Belediye Başkanı olan Veysel Tiryaki kimdir aslen nereli kaç yaşında? Veysel Tiryaki eşi Saadet Tiryaki nereli?

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı. Melih Gökçek'in yerine Veysel Tiryaki'nin geleceği konuşuluyor. Gelin hep birlikte Veysel Tiryaki'nin özel hayatı ve biyografisine bakalım.

Dr. Veysel Tiryaki, 1965 yılında Bolu'nun Dörtdivan ilçesi Yukarıdüğer Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, birden beşe kadar tüm sınıfların tek bir derslikte birleştirildiği bir ortamda tek öğretmenle okudu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ'Nİ BİTİRDİ

İlkokulu bitirdikten sonra okumak için Gerede'ye gitti. Henüz 11 yaşındayken evinden ayrıldı. Ortaokul ve liseyi Bolu'da tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı.

25 YAŞINDA KAYMAKAM OLDU

Üniversiteyi bitirdiğinde önce Maliye Bakanlığı sınavına girdi ve kazandı. 6-7 ay çalıştıktan sonra, kaymakamlık sınavına girdi. Sınavı kazanması ile Anadolu serüveni de başlamış oldu. 1990 yılında 25 yaşındayken kaymakam oldu. 14 yıl farklı il ve ilçelerde devlete hizmet etti. Gittiği her yeri kendi evi gibi gördü.

2004 yılında Altındağ Belediye Başkanı olarak seçilen Veysel Tiryaki, Erdoğan çiftinin de hayran olduğu isimlerden biri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Veysel Tiryaki’ye birçok ortamda iltifat ettiği biliniyor; aynı şekilde Emine Erdoğan’ın da kendisini takdir ettiği konuşuluyor.

Stajyer kaymakamlığını Aksaray'a bağlı Ağaçören'de yaptı. Bu süreçte altı ay İngiltere'de kaldı. Döndükten sonra 1994 Ocak ayında tayini Adana'nın en uzak ilçesi Tufanbeyli'ye çıktı. İki yıl burada görev yaptı.

1996 yılında terörün en yoğun olduğu dönemde Batman'ın ilçesi Hasankeyf'e tayini çıktı. O dönemde her gün şehit haberleri geliyordu. Operasyonlar yapılıyordu, yol güvenliği yoktu. 10 yıldır okullar kapalıydı. Okulları açmak için, Türkçe öğretmek için çok uğraş verdi. Vatandaşla iyi bir diyalog kurdu. Terörle iç içe 2 yıl geçirdi.

Ardından Artvin'de vali yardımcısı, Artvin'e bağlı Arhavi ilçesinde ise kaymakam olarak çalıştı. 2002'de ise Osmaniye'ye vali yardımcısı olarak atandı. Bir sonraki durak için ise gönlünde Ankara vardı.

2003 YILI SONUNDA ANKARA'YA TAYİNİ ÇIKTI

Osmaniye'den sonra 2003 yılında Ankara'ya tayini çıktı. Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Ankara'ya gelirken aklında politikaya atılmak yoktu... Lojmanda oturmak istemedi, ev arayışına girdi. Altındağ ile tanışması da bu süreçte oldu.

ALTINDAĞ'DA OTURMAYA BAŞLADI

Altındağ'ın bir gecekondu mahallesi olan Karapürçek'te oturmaya ve yavaş yavaş bu bölgeyi tanımaya başladı. Belediye başkanlığı fikri de o dönemde belirdi. 2004 yılının ilk günü Ankara'ya geleli henüz çok kısa bir zaman olmuşken memuriyetten istifa etti ve Ak Parti'den Altındağ Belediye Başkanlığı için aday oldu.,

2004 YILINDA ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

29 Mart 2004 yılında hiç kimse kendisini tanımaz iken Altındağ'ın kaderini değiştirmeye talip oldu. Zorlu bir seçim sürecinin ardından büyük bir oy oranı ile Altındağ'a belediye başkanı seçildi. 2009 yılında Altındağ halkının desteği ile bir kez daha belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 seçimlerinden de zaferle çıktı. Üçüncü kez belediye başkanı seçildi. %64 oy alarak önemli bir rekora imza attı.

EŞİ DE BELEDİYEDE AKTİF ROL ALIYOR

Veysel Tiryaki evli ve 3 çocuk babası. Saadet Tiryaki ile evli olan Veysel Tiryaki sosyal medyayı aktif kullanan isimlerden biri. Her zaman eşi ve hizmetlerini instagram hesabından paylaşan Veysel Tiryaki aynı zamanda 10 yıldır her pazar aynı şeyi yapıyor. Eşi Saadet Tiryaki ile birlikte her pazar vatandaşlarla buluşan Veysel Tiryaki, sohbet ederek sorunları dinliyor.

Veysel Tiryaki'nin eşi de Altındağ Belediyesi için sıkı çalışan isimlerden biri. Vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Saadet Tiryaki, ihtiyaçları karşılamayı ihmal etmiyor.

Melih Gökçek'ten son dakika istifa twitleri işte tarih!