BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ne yapacak! İlk sinyal geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa edecek mi yoksa direnecek mi? Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında edindiği son bilgileri paylaştı.

Abone ol

Üç belediye başkanından ikisi istifa kararı aldı. Şimdi sırada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur var. Peki Ahmet Edip Uğur ne yapacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi merak edilen sorunun yanıtı aradı. Selvi, AK Parti kulislerinden yansıyanları köşesinde aktardı.

BALIKESİR’DEN İSTİFA SİNYALİ
(...)Dün akşam saatlerine kadar, gelen bilgi tek başına kalsa da direnmeye devam edeceği yönündeydi. Ancak gece yarısı,“İstifa sürecini kısaltacağım” dediği söylendi. Bu süreç içinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan gelen ilk istifa sinyaliydi. Çünkü Ahmet Edip Uğur şu ana kadar vuruşarak çekilme yönünde sinyaller verdi. Ancak onun da görevden alınma yerine istifa edeceği konuşulmaya başlandı.

AK Parti açısından yönetimi zor bir süreç oldu. Başbakan değişecek denildi, Ahmet Davutoğlu süreci kolaylaştırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değişecek denildi, Kadir Topbaş, sorun çıkarmadan çekildi. Ancak Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarına sıra gelince, iş değişti. Ak Parti’nin siyasi geleneğinden yaşanmayan bir süreç yaşandı. Ancak Erdoğan’ın kararlılığı sayesinde sorunun bir krize dönüşmeden çözülmesi sağlandı."