BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Meral Akşener'in 5 milletvekili oldu işte isimleri

Meral Akşener'in partisi yarın ismi ve amblemi ile ortaya çıkıyor. Meral Akşener partinin kuruluşunu ilan etmeden 5 vekile sahip oldu. İşte Meral Akşener'in yeni partisine katılan milletvekilleri;

Abone ol

MHP'den ihraç edildikten sonra bir süredir yeni parti kurma hazırlığı yapan Meral Akşener'in partisine Aytun Çıray da katıldı. CHP'den istifa eden İzmir milletvekili Çıray ile beraber Akşener'in 5 vekili oldu.

MHP Genel Başkanlığına aday isimlerden olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, yaklaşık bir yıl önce, Kasım 2016'da, Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilmişti.

Yine MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Isparta Milletvekili Nuri Okutan da geçtiğimiz Mart ayında parti disiplinine aykırılıktan ihraç edilmişlerdi.

Söz konusu dört isim de Meral Akşener ile birlikte hareket ederek önce anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyu için çalışmış ardından da yeni partinin hazırlık çalışmalarında yer almışlardı.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın istifasıyla Akşener'in partisine kurulmadan katılan vekil sayısı beşe ulaşmış oldu.

PARTİYE KATILAN 2 YENİ İSİM

Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz ve eski Milletvekili Ahad Andican'ın da katılacağı öğrenildi. İktisatçı olan Ayfer Yılmaz, 21. Dönem'de DYP'den İçel Milletvekili seçildi. Yılmaz, 53 ve 54. hükümette devlet bakanı olarak görev yaptı.  Tıp doktoru olan Ahad Andican ise 20 ve 21. dönemde ANAP'tan İstanbul Milletvekili 1997-1999 yılları arasında da devlet bakanı olarak görev yaptı. (İsmail Saymaz)