BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Vestelden teknoloji atağı

Vestel, Türkiye'nin ilk dizüstü bilgisayar fabrikasında ürettiği prototipleri Hannover kentinde tanıttı.

Abone ol

Vestel, Türkiye'nin ilk dizüstü bilgisayar fabrikasında ürettiği prototipleri Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı'nda (CEBIT) tanıttı.

Verilen bilgiye göre, bilgisayarlar, Manisa'daki Vestel City'deki tesiste Nisan ayından itibaren seri olarak üretilmeye başlanacak. Tesisin, yıllık dizüstü bilgisayar üretim kapasitesi ilk aşamada 250 bin adet olarak belirlendi.

Vestel, bu tesiste üretimini yapacağı bilgisayarları Türkiye pazarının yanı sıra Avrupa ve diğer bölge ülkelerine de ihraç edecek. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizüstü bilgisayar üretiminde Intel ile işbirliği yaptıklarına işaret ederek, yıllık 250 bin adetlik üretim kapasitesinin oluşacak talebe göre kolaylıkla artırılabileceğini bildirdi.

2000 yılından bu yana ilk kez katıldıkları CEBIT'te dizüstü bilgisayar başta olmak üzere HD uydu alıcısı, masa üstü bilgisayarlar, wireless TV, HD TV, plazma ve LCD TV'leri sergileyerek tanıttıklarını belirten Erdoğan, dünyanın en önemli fuarlarından olan CEBIT'te Türk bilişim sektörünü temsil ettiklerini vurguladı.

Erdoğan, 2005'i grup olarak 2.2 milyar dolar ihracatla kapattıklarını hatırlatarak, ''2006 ihracat hedefimiz 2.5 milyar dolar. İlk 2 aylık rakamlar hedefimize uygun gidiyor'' dedi. ARGE'ye büyük önem verdiklerine dikkat çeken Erdoğan, İTÜ ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle Arıkent'te kurdukları Vestek A.Ş.'de 60'a yakın mühendisle faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Turan Erdoğan, ARGE çalışmalarında özellikle yazılım geliştirmeyi ön planda tuttuklarını söyledi. Yıllık üretim kapasitelerinin 15 milyon adet TV, 6.2 milyon adet beyaz eşya, 5 milyon adet setüstü cihazlar olduğunu belirten Erdoğan, ''Bizler çalışmalarımızla özel sektörü temsil ediyoruz. Ürünlerimizi dünya çapında üretip satıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan da bu. İstihdam ve cari açık açısından da ülkenin ihtiyacı olan önceliği yerine getiriyoruz'' şeklinde konuştu.