BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Venezuela'da 'rekor cinayet oranı'

Venezuela Şiddet İzleme Örgütü, ülkede 2011 yılında 20 bine yakın insanın öldürüldüğünü ve bu oranın Güney Amerika'daki en yüksek oran olduğunu açıkladı.

Abone ol

Bireysel şiddet karşıtı kampanyalarda cinayete kurban giden annelerin fotoğrafları sergileniyor

Venezuela'da bir sivil toplum kuruluşu, 2011 yılında ülkede rekor miktarda cinayet işlendiğini duyurdu.

Venezuela Şiddet İzleme Örgütü yıl içinde en az 19.336 kişinin öldürüldüğünü bunun da günde ortalama 53 kişinin öldürüldüğü anlamına geldiğini söyledi.

Açıklanan rakamlar, Venezuela'daki cinayet oranının Güney Amerika ülkeleri arasında en yüksek olduğuna işaret ediyor.

Rakamlara göre Venezuela'da işlenen cinayet sayısı Meksika'nın da dört kat üzerinde.

Suç ve adli şiddet vakaları ile mücadelenin gelecek yılki seçimde ciddi tartışma başlıklarından biri olması bekleniyor.

Seçimde ülkenin kanser olan ve geçirdiği ameliyattan sonra kanseri yendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Hugo Chavez de yarışacak.

Venezuela Şiddet İzleme Örgütü yaptığı basın açıklamasında "2011 yılının, ülke tarihinde şiddetin en baskın olduğu yıl olduğunu halka duyurmalıyız" dedi.

Kuruluşun, birkaç Venezuela üniversitesinin araştırmalarına dayanan rakamları, Venezuela'da her yüz bin kişiden 67'sinin cinayete kurban gittiğini ortaya koyuyor.

Bu oran her ikisi de uyuşturucu kaçakçılığı ve çeteler sorunuyla karşı karşıya olan Kolombiya'da 100 bine 32, Meksika'da ise 100 bine 14 civarında seyrediyor.

Venezuela hükümeti de bireysel şiddetin büyük bir sorun olduğunu kabul ediyor ancak hükümetin açıkladığı rakamlar her yüz bin kişiden 48'inin cinayete kurban gittiğine işaret ediyor.