BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  GÜNCEL

Veli Paşa ABDye rest çekmiş!

Ergenekon davasının en önemli sanıklarından Veli Küçük, bu kez ifadeleriyle şaşırttı. İşte Küçük'ün ifadeleri;

Abone ol

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ''Ben kimseden destek ve yardım almadım. Varsa bir suçum hesabını vereceğim'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, taleplere geçti.

Duruşmada söz alan Veli Küçük, 16 aydır tutuklu olduğunu, ancak buna itirazı bulunmadığını belirterek, şikayetleri olduğunu söyledi.

"GÜLEN CEMAATİNE SUÇLAMA"

Bu dava için ''Ergenekon'' isminin kullanılmasından şikayetçi olan Küçük, Fethullah Gülen'i kastederek, ''Amerika'daki Bahai şeyhinin talimatıyla verildi bu isim. Fethullah'ın, Bahai şeyhinin örgütlediği bir örgütlenme götürüyor Türkiye'yi'' şeklinde konuştu.

''Genelkurmay ve ordunun bu davaya ilişkin sergilediği tutumun doğru olduğunu'' ifade eden Küçük, ''Ben kimseden destek ve yardım almadım. Varsa bir suçum hesabını vereceğim, ama ben de yanlışı yapanlardan hesap soracağım. Kimse bana elini uzatmasın. Ben suçlu değilim'' diye konuştu.

''Ben her şeyi öğrendim de burada niye tutukluyum onu öğrenemedim. Azrail ile anlaşmam yok, ama ömrüm olduğu sürece bu haksızlığı yapanlarla uğraşacağım'' diyen Küçük, ''yakada Türk Bayrağı ya da Atatürk rozeti olmasının bu davada tutuklanmak için yeterli geldiğini'' savundu.

Küçük, tutuklanma sebebine ilişkin de şunları kaydetti:

''ABD'nin Büyükelçisi, İsmail Yıldız'a üç kez gitmiş, 'Beni Veli Küçük ile tanıştır' demiş. Ben, Güney Azerbaycan'ı karıştırırsam, ABD İran'a oturacak. Anladığım kadarıyla beni abartıyorlar. Tamam bütün Azeriler beni sever sayar, ama benim o kadar gücüm yok. Ben tanışmayı kabul etmediğim, 'Orta Doğu yerinde kalacak, Türkiye parçalanmayacak' dedim diye suç işledim, buradayım.''

"OĞLUMU KAYBETTİM"

İddianamede, PKK ve DHKP/C gibi örgütlerle ilişkisi olduğunun belirtildiğini ifade eden Küçük, bu örgütler tarafından kendisine yönelik birçok suikast girişiminde bulunulduğunu, bunlardan birinde de oğlunu kaybettiğini söyledi.

İllegal değil, legal ticaret bile yapamadığını anlatan Küçük, çevresinin geniş olduğunu, bunun bir suç olmadığını belirtti.

Mahkeme Heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.