BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.406,37
HABER /  DÜNYA

Ve o kule için yıkım kararı

Yaklaşık 5 yıldır atıl duran ve "hayalet kule" olarak adlandırılan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi için mahkemenin yıkım kararı kesinleşti...

Abone ol

Yaklaşık 5 yıldır atıl duran ve "hayalet kule" olarak adlandırılan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi için mahkemenin yıkım kararı kesinleşti.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 yılında Keçiören Belediyesi’ne yönelik, ’Dava konusu alana ilişkin olarak herhangi bir plan değişikliği yapılmadığı gibi yapılmış olan bir değişiklik varsa onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sunulmadığı, bahse konu olan parselin onaylı imar planındaki kullanımının güçsüzler yurdu olduğu ve kule inşaatının mevcut imar planına aykırı olarak yapıldığı, söz konusu kulenin hava mania planları açısından da değerlendirmesi gerektiği ve bu konuda gerekli izinlerin alınmadığı, kulenin bakım evi sakinlerinin ihtiyacı için değil tamamen turizm amaçlı olduğu’ gerekçeleriyle açtığı davada nihai karar belli oldu. Danıştay Altıncı Dairesi geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Kulesi’nin ruhsatını iptal ederek, kulenin yıkılması yönündeki kararı kesinleştirdi.
2008 yılında inşaatına başlanan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin 175 metre yapılması planlanıyordu. Mahkeme kararının ardından 144. metresinde durdurulan kule için 20 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığı belirtiliyordu.
Kulenin yıkılacağı haberi Keçiörenlilerin tepkisine neden oldu. Keçiörenli bir vatandaş, "Belediye herhalde memlekette insanlara örnek olsun diye yapmış. 2 senedir bu inşaatı görüyoruz, bundan önce yapılan israflar ne olacak" diye sordu.
Başka bir vatandaş ise, kulenin Keçiören’in simgesi olduğunu belirterek, "Kulenin içine sosyal tesisler yapılacaktı" dedi.
(İHA)