BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ve Fenerbahçe'nin kaderi belli oluyor

Şike soruşturması kapsamında başı en çok ağrıyan kulüp olan Fenerbahçe'nin kaderi belli oluyor...

Abone ol

Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, davayla ilgili iddianameyi hemen hemen hazırladığını, 20 gün içinde de mahkemeye sunacağını söyledi.

Şike soruşturması kapsamında başı en çok ağrıyan kulüp olan Fenerbahçe'nin kaderi belli oluyor.

Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk davayla ilgili iddianameyi hemen hemen hazırladığını, 20 gün içinde de mahkemeye sunacağını söyledi.

Gazeteport'ta yer alan habere göre, Savcı Berk'in bu açıklaması, Aziz Yıldırım ile yönetimin fazla zamanı kalmadığını gösteriyor. Savcı Berk iddianame için 3 aydır çalışıyor.

Şike soruşturmasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 31 kişi tutuklanmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturmasıyla ilgili kararı sezon sonu vereceğini açıklamıştı.

AZİZ YILDIRIM SERBEST KALACAĞINI İDDİA EDİYOR

Türkiye Berk'in iddianamesini beklerken bir yandan da Aziz Yıldırım'ın ne zaman çıkacağını konuşuyor.. Daha ne kadar cezaevinde kalacağı merak konusu olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise , gelecekten umutlu. Aziz Yıldırım, ziyaretine gelen yöneticilere, mart ayında özgürlüğüne kavuşacağından emin olduğunu söylüyor.

Başkanın bu yöndeki inancını, ziyaretine gelen ve UEFA Hukuk Kurulu üyelerinin, "Tutuklu olan başkanınız istifa etmediği sürece işler sizin için hep zor olacak" sözlerini kendisine ileten yönetici arkadaşlarıyla paylaşmıştı..

Yargıtay kabul etmez
İstifasına gerek olmadığını söylediği belirtilen Yıldırım'ın, kendisine isnat edilen suçlamalara ilişkin delil olarak gösterilen telefon konuşmalarının Yargıtay içtihatlarına göre delil sayılamayacağını yönetici arkadaşlarına aktararak, "İddianame ortaya çıkınca, suçsuz olduğum kanıtlanacak. Tahminen mart ayında çıkarım. Mayıs ayındaki kongreye de güçlenmiş şekilde tek aday olarak girerim" dediği gazetelere konu olmuştu.

VE BİR BAŞKA BOMBA İDDİA: YILDIRIM HER AN SERBEST KALABİLİR

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, şike soruşturması hakkında önemli geçtiğimiz gaünlerde bomba iddialarda bulunmuş ve o iddialar için tam da bugünleri işaret etmişti..

Şike soruşturmasında tutuklanan İstanbul BŞB'nin eski futbolcusu İskender Alın ve Sivasspor'un eski kalecisi Korcan Çelikay'ın avukatlığını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, Aziz Yıldırım'ın da içinde bulunduğu bazı sanıkların serbest kalacağını iddia etmişti.

37 kişinin tutuklandığı operasyonu yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in iddianameyi 15 Ekim'den önce bitirmesinin mümkün olmadığını ileri süren Dizdar, "Savcı ile konuştum. 15 kişi hakkında takipsizlik kararı vereceğini söyledi. Ama kimler bırakılacak bilmiyorum" demişti.