BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Vatandaş yasak dinlemedi

Kurban kesimini çocuklara izlettirmeyin" uyarılarını kimse dikkate almayınca ortaya da ilginç görüntüler çıktı.

Abone ol

Kars'ta yapılan tüm uyarılara rağmen bir çok kişi kurbanını kaldırımlarda kesti ve kurban kanını da caddeye akıttı. Bunun yanında yine günlerdir yapılan "Kurban kesimini çocuklara izlettirmeyin" uyarıları bile pek etkili olmadı.

Sabahın erken saatinde uykularından uyanarak kurban kesimini izlemeye getirilen çocuklar, güçlükle yere yatırılan ve ayakları iple bağlanan kurbanlığı ilgiyle izlediler. Daha sonra tekbirler getirildi ve çocukların gözü önünde kurbanlıklar kesildi. Çocuklar da kesilen hayvandan akarak caddeye yayılan kanı panikle izlediler.

Bu olumsuzlukların yanında hayvanları evlerinin bahçesinde kesenler de vardı. Bu duyarlı vatandaşlar ise çocuklarını kurbanlıklara yaklaştırmadılar ve daha temiz bir ortamda hayvanlarını kestiler.

Bazı kurbanlıkları kesilecekleri yere doğru taşıyanlarda soğuk havanın da etkisiyle zor anlar yaşadılar. Caddelerden götürülen kurbanlıklar trafikte seyreden araç sürücülerine de sıkıntılı anlar yaşattılar. Bir itfaiye aracı kurbanlıklara çarpmamak için acil firen yapınca deposundan sular caddeye döküldü. Güçlükle götürülen hayvanlar zaman zaman da buzlu zeminde kayarak yere düştü.