BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  DÜNYA

Vatandaş uyarılara uydu

İstanbul’da okulun ilk gününde trafiğin önüne geçmek için toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verirken, ana arterlerde yine trafik yoğunlu...

Abone ol

İstanbul’da okulun ilk gününde trafiğin önüne geçmek için toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verirken, ana arterlerde yine trafik yoğunluğu oluştu.
3 aylık yaz tatilinin ardından yeni eğitim yılı bugün başladı. İstanbul’da okulun ilk gününde trafik yoğunluğunun yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi önlem alındı. İETT, halk otobüsleri, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro, hafif tramvaylar sabah 06.00’dan itibaren ücretsiz hizmet vermeye başladı. Ancak toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına rağmen vatandaşlar bireysel araçları trafiğe çıkınca yoğunluk yaşandı. 15 bin servis aracının da trafiğe dahil olduğu İstanbul’da ana arterlerde yer yer trafik durma noktasına geldi.
Ücretsiz olan toplu taşıma araçlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar ise duraklarda yoğunluk oluşturdu. Metrobüs ve otobüs durakları ile vapur iskeleleri tıklım tıklım doldu.
(İHA)