BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Van'da dünya rekoru kırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin ardından yeniden inşa edilen Van'daki çalışmaları böyle anlattı.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Van ve Erciş'te 17 bin konutun yaklaşık 10 aylık süre içinde tamamlanmasının, dünya rekoru olduğunu belirtti.

Bayraktar, "Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor" toplantısının ardından Vali Münir Karaloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Edremit ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca yaptırılan deprem konutlarında incelemede bulundu.

Yapımı tamamlanan bazı evleri gezen Bayraktar, TOKİ, yüklenici firma ve müşavir firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim 2012 tarihine kadar hak sahiplerinin kendi konutlarına yerleşeceğini söyledi.

Edremit ilçesinde daha önce TOKİ tarafından yaklaşık 2 bin konut inşa edildiğini, depremden sonra da 5 bin 600 konutun yaptırıldığını ifade eden Bayraktar, 2 bin 100 konutun temelinin de atılmasıyla bölgedeki konut sayısının 10 bine ulaşacağını ifade etti.

Bayraktar, söz konusu bölgenin, okulları, camileri, alışveriş merkezlerini, park ve bahçeleri, yolları ve sosyal hayatın gerektirdiği tüm donanımları ile modern bir şehir olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Depremden sonra devletimiz ve hükümetimiz tüm kurumlarıyla 4 elle sarıldı. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü konutların olduğu bölgede zemin etütlerini ve planlamaları yaptı. TOKİ de burada ihaleleri yaparak kısa sürede konutların yapımına başlandı. Devletin bütün ilgili birimleri bu çalışmalara omuz verdi ve burada yeni bir şehir doğdu. Bu şehir Van'a renk getirdi. İnşallah Van'ın marka şehir olmasına çok ciddi katkı sağlayacak. Bu bakımdan mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."