BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Facebook aşıkları engel tanımadı

Yaklaşık 4 yıl önce sosyal medya Fecebook'ta tanışan biri engelli çiftin aşkları mutlu sonla bitti.

Abone ol

Yaklaşık 4 yıl önce sosyal medya Fecebook'ta tanışan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren Ordulu Kadir Kurt, hayatını herhangi bir sağlık sorunu olmayan Adanalı Sevilay Tatlıkiraz ile birleştirdi.

Adana'da muhasebecilik yapan Sevilay Tatlıkiraz, 4 yıl önce Fecebook'ta tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren engelli Kadir Kurt ile tanıştı. Bir süre görüşmelerini sürdüren Tatlıkiraz ile Kurt, daha sonra yakınları aracılığıyla bir araya geldi. Evlilik kararı alan Tatlıkiraz ile Kurt nişanlandı.

Tatlıkiraz ile Kurt, Ordu'daki bir düğün salonunda yapılan düğün töreni ile dünya evine girdiler.

Düğün töreninde AA muhabirine açıklamalarda bulunan çift, oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Damat Kadir Kurt, 4 yıl önce başlayan beraberliklerinin tamamen tesadüf olduğunu belirterek, ''Bizim ilişkimiz önce internet üzerinden başlayıp telefon konuşmalarıyla devam etti. Bugünlere kadar ilişkimizi başarıyla taşımayı başardık. Çok şükür 4 yıldan bu yana görüşüyoruz. Her şeyimiz uyuştu, her konuda anlaştık. Evlilik yolunda devam etmeye karar verdik'' dedi.

-''Halimizden gayet memnunuz''-

Engellilerin evliliklerine hep ön yargı ile bakıldığına dikkati çeken Kurt, şöyle devam etti:

''Engellilerin her halinde olduğu gibi evliliklerine de ön yargı ile bakılıyor. Ancak inanıyoruz ki zaman içerisinde toplum bunu da kıracak. Bunun bir örneği de Allah izin verirse biz olacağız. İnanıyorum ki öncelikle engelsiz insanların beynindeki engel kırıldıktan sonra bu evliliklerin arkası gelecektir. Bizim için en öncelikli konu budur. Ondan sonra her konu bir şekilde aşılır. Biz bu birliktelikte 'aşk engel tanımadı' diyebiliriz. Herkesin de aynı şeyleri söylemesini bekliyoruz.''

Gelin Sevilay Tatlıkiraz ise beraberce bu yola baş koyduklarını belirtti.

Her şeye rağmen çok mutlu olduklarını dile getiren gelin Tatlıkiraz, ''İnşallah Kadir ile bir ömür boyu mutlu oluruz'' dedi.

Fecebook'ta ''Ordu Engelliler Platformu'' isimli grup üzerinden tanıştıklarını da belirten gelin Tatlıkiraz, ''4 yıl boyunca ön yargılı insanların olumsuz bakışlarını adete kıra kıra geldik. Önümüzde bu anlamda daha çok zorlu şeyler olduğunu da biliyoruz. Bunun farkındayız. Ama inşallah bunu da beraber aşacağız. Biz halimizden gayet memnunuz. Ömür boyu sürecek bir birlikteliğe adım attık'' diye konuştu.