BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL

Van'da 5,2 büyüklüğünde deprem!

Van'da merkez üssü Molla Kasım Köyü'nde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Abone ol

Van'da merkez üssü Van merkez Mollakasım köyünde saat 00.08 sıralarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van'da bu gece meydana gelen 5.2 depremine ilişkin, ''Bu 7.2'lik ana depremin artçısı. Bu, 5.6 gibi bir deprem değil artçı bir deprem ve zaman zaman bu tür büyüklüklerde depremler olabiliyor'' dedi.

OLUMSUZ DURUM YOK

Van'ın Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2'lik deprem'in ardından ilin merkezinde ambulans ve sivil savunma ekipleriyle gezen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, olumsuz bir taployla karşılaşmadılar.

Depremin ardından Van Afet Acil Durum Müdürlüğünden çıkan ambulanslar ve sivil savunma ekipleri, Van'ın sokaklarını gezdiler. Yetkililer sokaklarda herhangi bir durumla karşılaşmadılar.

Yetkililer il genelinde ve köylerde yaptıkları ilk çalışmalarda depremin bir yıkıma ve yaralamaya yol açmadığını kaydettiler.

4 SARSINTI DAHA OLDU

Van'da 5,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından küçük ölçekli dört sarsıntı daha kaydedildi. Kandilli Rasathanesi'nin internet sayfasında yer alan bilgiye göre merkez üssü Mollakasım köyü olan 5,2 büyüklüğünde depremin ardından saat 00.22'de merkez üssü Arısu Köyü olan 2,5 büyüklüğünde, saat 00.26'da merkez üssü Çakırbey Köyü olan 2,7 büyüklüğünde, merkez üssü Van Gölü olan saat 00.38'de 3,3 büyüklüğünde, saat 00.42'de ise 2,5 büyüklüğünde toplam dört sarsıntı daha meydana geldi.