BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Van ve Hakkari'de polis araçları kaza yaptı

Van ve Hakkari'de zırhlı polis araçlarının karıştığı 2 kazada 7 polis memuru yaralandı.

Abone ol

Yaralı polis memurları kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İlk kaza saat gece 23.30 sıralarında Van'da meydana geldi. Devriye görevi yapan Van Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araç, karayolları kavşağına doğru gittiği sırada bir kamyonetle çarpıştıktan sonra kaldırıma çarparak yan yattı. Kazayı gören vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, zırhlı araçta bulunan 4 yaralı polis memururu çıkarararak ambulansa Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kaza sırasında cadde bir süreliğine trafiğe kapandı.

Hakkari'deki kaza ise gece saat 00.20 sıralarında Medrese Mahallesi'ndeki kavşakta meydana geldi. Sürücünün direksiyon hakimeyetini kaybetmesi sonucu zırhlı araç şarampole uçtu. Meydana gelen kazada 3 polis memuru yaralandı. Yaralalıların imdadına yakında bulunan vatandaşlar yetişti. Yaralı polisler, vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldıktan sonra oloy yerine çağrılan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanasine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından çok sayıda polis ekibi, kaza yerine geldi. Uçuruma yuvarlanan Akrep tipi araç ise çekici yardımıyla bulunduğu yerden alınarak Hakkari Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.
Bu arada, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da Hakkari Devlet Hastanesi'nde yaralı polisleri ziyaret ederken, durumları hakkında bilgi aldı. Van ve Hakkari'deki yaralı polislerin sağlık durumlarını iyi olduğu bildirildi. Her iki kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı.