BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Van Büyükşehir Belediyesi minik İlknur'a umut oldu

VAN Büyükşehir Belediyesi 20 binde 1 görülen cam kemik hastası 2 yaşındaki İlknur Acar'ın umudu oldu. Belediye yetkilileri minik İlknur'un tedavi için Ankara'ya götürüleceğini söyledi.

Abone ol

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı sosyal hizmetler uzmanlarının kentte yardıma muhtaç insanlara ulaşma çalışmaları sürerken, yapılan alan çalışmalarında da Tuşba İlçesi Şemsibey Mahallesi'nde Tuncer ve Aydeniz çiftinin tek çocukları olan 2 yaşındaki cam kemik hastası İlknur'a ulaşıldı. Hastalığı nedeniyle en küçük darbede kemikleri kırılan İlknur, gününün tamamını evde yatarak geçiriyor.

Aileyi kirada kaldığı evinde ziyaret eden sosyal hizmet uzmanları, maddi durumu kötü olan aileye para yardımı yaparken, mutfak ihtiyaçlarını karşılamaları içinde her ay belli oranda para yüklenen sosyal kart verdi. Minik İlknur'a ise yeni oyuncaklar hediye edildi. Tek isteği kızının sağlığına kavuşması olduğunu belirten Aydeniz Acar, şöyle dedi:

"Kızımın hastalığı doğuştan gelen cam kemik hastalığı. Tedavisi için çok para gerekiyor. Biz bugüne kadar kızımın tedavisini tam anlamıyla yaptıramadık. Eşim çalışmıyor, kirada kalıyoruz. Sağ olsun büyükşehir belediyesi bize ulaşarak belli oranda ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ben sadece kızımın bir an önce tedavi edilip yaşıtları gibi okula gitmesini istiyorum."

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin minik İlknur'a uluşmasının ardından aileye maddi açıdan yardım yapılırken tedavisi içinde harekete geçildi. Hayırsever vatandaşlarında destekleriyle minik İlknur, önümüzdeki hafta Ankara'ya giderek tedavi edilecek.

van