BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  DÜNYA

Valiz dolusu ziynet eşyasını çaldılar

Gaziantep’te bir kuyumcunun arabasından valiz dolusu ziynet eşyası çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına takıldı. <br/>Edinilen bilgiye göre ...

Abone ol

Gaziantep’te bir kuyumcunun arabasından valiz dolusu ziynet eşyası çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına takıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Değirmiçem Mahallesi Ökkeş Bahri Sokak üzerinde meydana geldi. Burada akşam saatlerinde iş yerinden gelen bir kuyumcu esnafı, aracını park ederek evine çıktı. Yoldan geçen iki şüpheli şahıs ise kapılarını kontrol ettiği otomobilin bagaj kısmının açık olduğunu fark edince, bagajda bulunan 8-10 kilogram ağırlığındaki gümüş takı setleri bulunan valizi çalmaya çalıştı. Şahıslar ilk olarak, açtığı bagajın içini kontrol ederek aracın yanından ayrıldı. Kısa bir süre sonra tekrar gelen iki şahıs bu kez bagajı açarak valizi aldı. İki arkadaş içi takı dolu valizle birlikte olay yerinden ayrılırken, sabah saatlerinde otomobilinin başına gelen kuyumcu esnafı, durumu fark edince polise haber verdi. Polis ekipleri yapılan ilk incelemelerin ardından, olay yerine bakan güvenlik kameralarını da incelemeye aydı. Bütün yaşananları anbean kaydeden kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin önce eşkalini ardından kimliklerini tespit etti. Zanlıların yakalanması için harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ve Yıldırım Ekipler Amirliği ekipleri, şüphelilerden birini Karşıyaka Mahallesi’nde, diğerini de İbrahimli Mahallesi’ndeki ikametinde gözaltına aldı. Şüphelilerin yüzükleri sattığı iş yerini de tespit eden polis, burada bulunan yüzüklere Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla el koydu. Emniyet müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından şüpheliler, adli makamlara sevk edildi.
Öte yandan, çalınan ziynet eşyalarının 40 bin TL değerinde olduğu öğrenilirken, polis çalınan 3 bin 500 TL değerindeki ziynet eşyasına ulaştı. Diğer malzemelerin bulunması için çalışmalar sürüyor.
(İHA)