BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  GÜNCEL

Valilikten o eylemle ilgili açıklama

Diyarbakır Valiliği, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin Diyarbakır-Bingöl karayolunda düzenledikleri eyleme ilişkin yazı...

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin Diyarbakır-Bingöl karayolunda düzenledikleri eyleme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerindeki Abalı Jandarma Karakolu’nda yapılan tadilatı gerekçe gösteren bir grubun yolu trafiğe kapatmasına ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "26 Nisan 2014 günü saat 19.00 sıralarında Diyarbakır ili Lice ilçesi Erginköy Mahallesi ile Birlik Mahallesi yol ayrımı mevkiinde bölücü terör örgütüne müzahir bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe kapatıldığı bilgisi alınmıştır. İl Jandarma Komutanlığı’ndan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden yeteri kadar kuvvetle olaya müdahale edilmiş olup, Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe açılması çalışmalarına devam edilmektedir. Yapılan müdahale esnasında göstericiler ve güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, mülki makamlar ve Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile olayın faillerinin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir" denildi.
(İHA)