BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Validen tartışılacak 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs’a son iki gün kaldı... Ancak bu yıl İstanbul’da 1 Mayıs nerede kutlanacak tartışması var...

Abone ol

Sendikalar inşaat çalışmaları nedeni ile büyük bir kısmı kapalı olan Taksim Meydanı'nda ısrar ediyor… Merak edilen ise valiliğin Taksim için izin verip vermeyeceği... İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu canlı yayında A Haber Muhabiri Olgay Orçun Korkut'un sorularını yanıtladı...

Sendika temsilcilerine Kazlıçeşme’yi önerdiklerini dile getiren Vali Mutlu, 1 Mayıs’ın uçurumun kenarında kutlanmasını istemediklerini belirtti. Taksim’i 1 Mayıs’a tamamen kapatmış bir pozisyonda olmadıklarını da ifade eden vali, "1 Mayıs günü sendika temsilcilerimizin çıkarak çelenklerini Atatürk Anıtı’na sunmalarını özellikle arzu ediyoruz" dedi.

Kadıköy konusunda da bir başvuru olduğunu kaydeden Hüseyin Avni Mutlu, seneye yayalaştırma projesi bittiğinde Taksim'in işçilere açılıp açılmayacağı yönündeki soruya ise “Böyle bir değerlendirmeden dolayı birçok eleştiri alacağım. Ama ben kaçamak cevap vermek suretiyle topu taca atmak da istemiyorum. Bana göre şehirlerin ortasında bu tür meydanlarda kutlamalar yaparak şehir hayatını olumsuz etkileyecek bir takım duruşlara da girmememiz lazım” şeklinde konuştu.

Bunun kişisel görüşü olduğunu bir Vali değil İstanbullu vatandaş olarak bu şekilde düşündüğünü dile getiren Vali Mutlu, bu konudaki tabuların yıkılması gerektiğini de sözlerine ekledi.