BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  DÜNYA

Vali Lekesiz: 4 kişi daha gözaltına alındı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı’da gerçekleşen patlamanın faillerinden 4’nün daha gözaltına alındığın açıkladı. <br/>Vali Celalett...

Abone ol

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı’da gerçekleşen patlamanın faillerinden 4’nün daha gözaltına alındığın açıkladı.
Vali Celalettin Lekesiz, düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı’daki olayın ardından güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmar sonucu 17 Mayıs Cuma günü akşam saatlerinde olayın asli faillerinde olan S.E,Y.B,H.K,M.G, adlı 4 zanlının daha ele geçirildiğini söyledi. Şu ana kadar olayla ilgili toplam 17 kişinin gözaltına alındığını, 7 kişinin tutuklandığını,5 kişinin mahkemeye çıkarılmayı beklediğini ve 4 kişinin de arandığını kaydeden Lekesiz açıklamasında şunları söyledi:
"Halen gözaltında olan ilimiz nüfusuna kayıtlı olan M.G, E.Ö, E.A ise 17 Mayıs günü adli makamlarına çıkarttırılmış olup M.G, E.Ö, A.E tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Yine ilimiz nüfusuna kayıtlı E.A adlı kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Şu ana kadar olayla ilgili toplam 17 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 7 si tutuklanarak cezaevine konuldu. Gözaltında olup halen mahkemeye çıkarılmayan 5 kişi var. Halen aranmakta olan olayla ilgili dolaylı yada doğrudan ilişkisi olan kişi sayısı ise 4 tür. Gerek şu ana kadar yakalanan 17 kişi ve gerekse aranmakta olan 4 kişinin tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı ülkemiz vatandaşıdır. Olayla ilgili olarak asli veya fail olarak değerlendirdiğimiz kişilerle ilgili elimizde güçlü bilgiler var. Zaten yetkili bağımsız mahkeme ve mercilerinde tutuklamaya ilişkin kararlarında somut olarak vermek mümkündür. Olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirğimiz D.Ö, başta olmak üzere halen aranmakta olan 4 kişi bilmeden de saklamanın korumanın silahlı terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık suçu teşkil ettiğini bir kez daha belirtmek isterim."