BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu mutlu etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisini mahkeme vereceği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Abone ol

"Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Kılıçdaroğlu'na dava açacağını söyleyen Başbakan Erdoğan'a, CHP lideri bugün Sivas'tan yanıt verdi:

Beni mahkemeye verecekmiş suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında. Bir olayı belki bu vesile ile aydınlığa çıkaracağız. Mahkemeden 34 kişinin öldürülmesi talimatını verenlerin getirilmesini isteyeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patlamalardan Suriye'yi sorumlu tutan hükümete "belgeleri açıkla" çağrısı yaptı.

"SÜREÇTEN KAYGI DUYUYORUZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas Sanayici ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, CHP’nin çözüm sürecine destek vermemesi nedeniyle eleştirilmesine yanıt vererek, “Bilen var mı süreci, nasıl olduğunu bilen var mı. Bize yarım sayfalık bir metin vermedi. Bu ülkede barışın olmasını hepimiz isteriz. Bu toprakların mayasında insan sevgisi var. Mevlana’ya bakın Yunus’a bakın bütün bunları görürsünüz. Elbette ki barış ve huzurdan yanayız. Ama biz kimse kusura bakmasın terör örgütünün liderinin muhatabının Türkiye cumhuriyeti başbakanı olmasını istemeyiz. Bunun açıkça da söyleriz. Bunu söylediğimiz zaman ‘siz barışa karşı mısınız’ deniyor. Hayır biz barışı en çok savunan bir partiyiz” dedi.

Muhalefetin görevinin siyasal iktidarı uyarmak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Süreçten büyük endişeler büyük kaygılar duyuyoruz. 76 milyon insan Abdullah Öcalan’ın ağzına bakamaz. 76 milyon insan Kandil’deki açıklamalardan süreci öğrenemez. Demokrasimize yakışmıyor. Umuyoruz her şeye karşın barış olsun” diye konuştu.

ÇOK MUTLU OLDUM

Başbakan Erdoğan’ın kendisin mahkeme vereceği yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Beni mahkemeye vereceklermiş bu suçlamaları yaptım diye. Çok mutlu oldum aslında. Neden biliyor musunuz. Bir olayı belki bu vesile ile aydınlığa çıkaracağız. Mahkemeye dilekçe vereceğiz. 34 kişinin öldürülmesi talimatını kim verdi. Onun faillerinin mahkemeye getirilmesini isteyeceğiz ve o emri verenin belgesinin isteyeceğiz. Çünkü şöyle bir açıklama yaptı Genel Kurmay Başkanlığı. Dedi ki ‘Biz orduyuz. Hükümete bağlıyız. Hükümet talimat verir biz gereğini yaparız’ Orduya talimatı kim verdi. O uçaklar nasıl kalktı, gitti, bombaladı.

BİZDEN TIK YOK NİYE YOK?

Konuşmasında Reyhanlı’daki saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Reyhanlı’da bombalar patladı. Beşi Suriyeli ölenlerin tamamı bizim yurttaşımız. Hiçbir günahı olmayan masum insanlar. Kimisi bakkal, kimisi İstanbul’dan evlenmek için gelmiş. Bazıları çocuk. Neden bu insanlarımız öldü? Patlamanın yaşandığı günden itibaren gazetelere bakın, 5 bakan 5 ayrı açıklama yapıyor. Hiçbiri birbirini tutmuyor. Hedef olarak Suriye yönetimini gösteriyorlar, olabilir. Ellerinde veri varsa elbette olabilir. Suriye’yi suçlarız o zaman. Ama Suriye yönetimi bir açıklama yaptı. ‘Reyhanlı’da yaşanan patlama ile ilgili buyurun gelin beraber soruşturma yapalım, kim patlatmışsa hesabını soralım’ Bizden tık yok. Niye tık yok? Beraber soruşturalım. Kim yapmışsa, eğer Suriye yönetimi yapmışsa belgeleri tak tak önüne koyalım. Neden yaptın? Hesabını soralım. O zaman ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak sonuna kadar hükümetin arkasında oluruz. ‘Yeter ki hesabını sorun’ deriz. Ne olduğu belli değil. 51 kişi hayatını kaybetti. Kimi sorumlu tutacağız? Ben şimdi Reyhanlı’daki manavı mı sorumlu tutacağım? Dünyanın her tarafında sorumlusu hükümet gösterilir. Çünkü ülkeyi yönetenler onlar. Yönetenler onlarsa bizim bunu sorma hakkımız var." şeklinde konuştu.