BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  DÜNYA

VALİ COŞ, ÖYLE BİR DERS VERDİ Kİ

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye krizinin Adana’yı nasıl etkilediğini soran Finlandiya Büyükelçisine "Bunun getirdiği ekonomik kayıpla...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye krizinin Adana’yı nasıl etkilediğini soran Finlandiya Büyükelçisine "Bunun getirdiği ekonomik kayıplarla çok fazla ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan insani yön" cevabını verdi.
Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve Finlandiya Fahri Konsolosluğuna atanan Hüseyin Nuri Çomu, Vali Coş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Vali Coş’a “Suriye bölgesine yakın bir konumdasınız Suriye’deki kriz sizi nasıl etkiledi” diye sordu. Vali Coş da, Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’nin sorusuna “Öncellikle moral olarak etkiledi. Tabi komşuda huzursuzluk olursa komşuda kan akarsa sizin rahat etmeniz söz konusu değil. Dolayısıyla orada insan haklarına aykırı çok sayıda olay olması, oradaki insanların yaşam haklarının ihlal edilmesi, kan dökülmesi, aşırı şiddet uygulanması sonucu oluşan dramatik durum tabi ki Türk insanını da üzmüştür, vatandaşlarımızı da üzmüştür" şeklinde karşılık verdi.
Şu anda Adana’da ve çeşitli illerde Suriye’den gelen misafirleri barındırdıklarını belirten Vali Coş, "Adana’da yaklaşık 10 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Ancak onlar tabi ki bir an önce Suriye’de durumun normale dönmesini ve ülkelerine geri dönmeyi arzu ediyorlar. Bunun getirdiği ekonomik kayıplarla çok fazla ilgilenmiyoruz bizim için önemli olan insani yön ve onların bir an önce huzursuzluklarının, bu göçebe durumlarının ortadan kaldırılması daha fazla önemsediğimiz bir durum. Yoksa ekonomik kayıplar bir şekilde telafi edilebilir. Ama can kayıplarını ortadan kaldırmamız insanlık olarak mümkün değil. Dolayısıyla biz olaya ekonomik ve siyasi sahiplerden ziyade insani olaylar açısından bakıyoruz” dedi.
Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, kısa süredir Adana’da olmasına rağmen çok etkilendiğini ifade ederek, “Adana’da beni en çok çeken şeylerden biri de kültür. Biliyorum ki Adana’da birkaç hafta önce bir tiyatro festivali oldu, bizde ilgiyle izledik. Umuyorum ki önümüzdeki senelerde bizler de katılma imkanı buluruz” şeklinde konuştu.
(İHA)